perjantai 12. joulukuuta 2014

Kansainvälinen joogapäiväYhdistyneet Kansakunnat on nyt sitten päättänyt, että maailman joogapäivää vietetään 21. kesäkuuta. Se on varmasti ihan hyvä päivä, vuoden pisin päivä eli kesäpäivän seisaus. Vähän kyllä epäilen, että se jää monelta suomalaiselta viettämättä niinä vuosina, kun päivään osuu juhannus. Tai ehkä ihmiset tekevät silloin vähän erilaista joogaa, kesämökillä sadetta pidellessä.

Maailman joogapäivää ehdotti Intian pääministeri Narendra Mori. Ymmärtääkseni hän pyrkii edistämään joogaa ja ayurvedaa monella tavalla, ja hän on nimennyt hallitukseensa jooga- ja ayurvedaministerin. Hitsi, mitäköhän pitäisi tapahtua, että meillä Suomessakin olisi sellainen. Ehkä helvetti jäätyy ennemmin, vaikka eihän sitä koskaan tiedä.

Pääministeri Morin joogamyönteisyys ja joogan edistäminen ovat tosi mahtavia juttuja, mutta vähän tyyppi silti epäilyttää. Täältä käsin on vaikea tietää mikä tyyppi hän on, mutta niin on kirjoitettu, että hän on hyvinkin hindumielinen. Eikä siinä mitään, olkoon vaan, mutta jos hän on samalla muslimi-, sikhi- ja kristittyvastainen, niin se ei kuulosta kivalta. Itse asiassa se kuulostaa siltä, että se on ristiriidassa ainakin sen joogisen ajatusmaailman kanssa, jota minulle on opetettu. 

Edit: Eiku nythän mä sekoitan kaksi asiaa. Maailman joogapäivä on alkuvuodesta, tänä vuonna 22.2. En tiedä kuka tai mikä sen on julistanut. Sitten on tämä YK:n julistama kansainvälinen joogapäivä kesäkuun 21. päivä. Ja maailman joogapäivä on ihan eri asia kuin kansaivälinen joogapäivä, vaikka molempina päivinä voi varmaankin joogata, luulisin.

Ei kommentteja: