maanantai 23. helmikuuta 2015

Oletko rento ja onnellinen?Aina toisinaan saan Enkelimaan viestejä sähköpostiini. Viimeisimmässä viestissä oli ajatus tai havainto siitä, että juuri tänä aikana jota parhaillaan elämme, henkinen kasvu on kutakuinkin sama asia kuin onnellisuus. Ensimmäisenä tulee mieleen, että eihän se voi niin helppoa olla. Mutta kun asiaa ajattelee toisen ja vielä kolmannenkin kerran, tuntuu se ihan järkevältä. Eikä onnellisuus ole välttämättä mikään helppo asia, jos sen ottaa asiakseen joka päivä.

Olla onnellinen koko ajan on yhtä simppeli ja samalla vaikea juttu kuin joogan pyrkimys olla rento niin, että energiat virtaavat esteettä. Siihen jooga pitkälti tähtää, rentouden tilaan. Ja sitä joka ikisellä joogatunnilla harjoitellaan.

Samalla tavalla kuin joogaharjoitus auttaa rentouden löytämisessä, myös onnellisuuteen voi saada apua ulkoapäin, jos onni ei vielä koko ajan löydy omasta itsestä, sisältä. Olen välillä hiljaa mielessäni miettinyt mikä merkitys jatkuvalla bollywood-elokuvien katselemisella minulle oikein on. Että onko se yksi eskapismin, todellisuuden pakenemisen muoto. Onko elämäni niin kurjaa ja väritöntä, että uppoudun elokuvien maailmaan. Jotenkin nämä vaihtoehdot eivät kuitenkaan ole tuntuneet todelta. Ja nyt, Enkelimaan viestin myötä hoksasin, että kyse on onnellisuudesta. Ne elokuvat tekevät minut onnelliseksi, etenkin silloin kun onni on muuten vähän hukassa.

Eikä onnellisuuden löytämiseen tai muistamiseen tarvita edes koko elokuvaa. Katsokaa vaikka tämä lyhyt biisi, ja kuinka Akshay Kumar siinä aurinkolasit riisuttuaan hymyilee niin, että koko maailma valaistuu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Törmäsin YouTubessa surffaillessani tällaiseen videoon: https://www.youtube.com/watch?v=6i_gGXDDCGE
En oikein tiedä miten tuohon ja muihin tämän saman herran Yogi Bhajania kritisoiviin videoihin suhtautuisi :/
Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia ajatuksia sinussa herää?

- Eräs yogini itsekin

Jagdev Kaur kirjoitti...

Minulla on ihan selvä suhtautuminen tuollaiseen kuraan. Olen tietoinen sen olemassaolosta, mutta en sille korvaani lotkauta. Tai vielä täsmällisemmin, vältän hyvin tietoisesti tuollaisten videoiden katselemista ja juttujen lukemista.

Kundaliinijoogamestari Yogi Bhajan oli ja on edelleen henkilö, joka herättää ristiriitaisia tuntemuksia ihmisissä. Kaikki eivät hänestä pitäneet, eivätkä varsinkaan siitä, että hän puhui suunsa puhtaaksi ja sanoin monestakin asiasta mielipiteensä hyvin suoraan ja kaunistelematta. Hänellä ei myöskään ollut miellyttämisen halua muita kohtaan. Hän opetti, kyllä, mutta ei pyrkinyt miellyttämään. Tottakai sellainen herättää ihmisissä tunteita, ja joskus ne tunteet purkautuvat kuran heittelemisenä.

Ei vaan Yogi Bhajanista henkilönä vaan myös kundaliinijoogasta kirjoitellaan kaikenlaista, ja sitä väitetään vaaralliseksi touhuksi. Vältän myös niiden juttujen lukemista. Kundaliinijooga ei ole vaarallista, jos sitä tehdään annettujen ohjeiden mukaan. Mutta niin voimakkaasta teknologiasta on kyse, että ainakaan minä en uskaltaisi lähteä pelleilemään ja kokeilemaan mitä tapahtuu, jos kundaliinijoogaan annettuja ohjeita ei noudata. Eikä minulla ole mihinkään kokeiluihin tarvettakaan.

Tällainen on minun suhtautumiseni asiaan.