lauantai 19. joulukuuta 2015

KaupunkipäiväOlemme pitäneet tänään kaupunkipäivää, ja tutustuneet saaren isoimpaan kaupunkiin. Ehkä arvaattekin, että se ei koollaan päätä huimaa, eikä keskusta ole suuren suuri. Hulinasta ei oikein voinut puhua. Kiva paikka kuitenkin, hieno kirkko ja sitä hauskaa paikallista arkkitehtuuria. Rappusia kulkiessamme pääsimme kurkkimaan hyvin yhden talon takapihalle. Siellä oli talon takaseinälle rakennettu koppi, ja koska kopin ovet olivat auki, näimme, että siellä oli pyykkikone. Sitä ei siis tarvitse tunkea sisälle ollenkaan, niin kuin kylmemmissä maissa, vaan sille voi rakentaa oman kopin takapihalle. Tosi kätevää. 

Ajelimme myös toiselle saaren kahdesta hotellista, ja käyskentelimme pitkin hotellin viereistä hiekkarantaa. Siellä oli lisäksemme kaksi ihmistä, kaksi lokkia, ja yhdessä kivikossa paljon rapuja, jotka ujostelivat kameraa niin, että eivät antaneet kuvata itseään. Varsinkin ne isot punaiset ravut häipyivät heti. Vähän epäystävällistä turisteja kohtaan, mutta sellaisia jotkut ovat.

Haaveena oli päästä hotelliin lounaalle, mutta sepä jäikin haaveeksi. Listalla oli kaikkea kivaa, kasvisvaihtoehtijakin, mutta lounasta olisi ollut tarjolla vasta puoli kahden jälkeen. Oikeasti! Mikä ihmeen lounasaika se on olevinaan. Tai pikemminkin, mihin aikaan pitää syödä aamiainen, että voi syödä lounaan vasta puoli kahden jälkeen. Ja ei, me emme olleet paikalla kyselemässä lounasta heti yhdentoista jälkeen, vaan vasta puolen päivän jälkeen.

Lista ja paikka vaikuttivat sen verran kivoilta, että ehkä ajelemme sinne vielä jonain toisena päivänä lounasaikaan. Ja vaikka ensimmäinen tarjoilija ei puhunutkaan englantia, talosta löytyi myös englannintaitoista henkilökuntaa. Ja ruokalista myös englanniksi. Meidän apartementoksen omistajapariskunnasta kumpikaan ei puhu englantia sanaakaan, mutta siivooja puhuu. Ehkä juuri hän on myös vastannut siipalle, kun hän on lähettänyt meiliä tänne. Yllättävän hyvin asiat saa sujumaan meidän viiden sanan espanjan kielen sanavarastolla ja hyvällä tahdolla.

Ei kommentteja: