sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Tiltaltin laulua
Lähdimme tämän vuoden ensimmäiselle patikkaretkelle tuttavapariskunnan kanssa. Tiltaltit lauloivat pitkin matkaa, käki kukkui, ja myös muut minulle tuntemattomat linnut lauloivat. Harmillista kyllä, lintujen tunnistaminen äänen tai edes ulkonäön perusteella ei ole minun vahvuuksiani. Joutsenpariskunnan tunnistin. Kasvien kanssa olen vähän parempi, vaikka tämä kaunis kukkija ei ollut hallussa. Se osoittautui syylälinnunherneeksi.

 


Päivä oli mitä parhain, välillä ehkä vähän liiankin lämmin. Polku oli hyvin merkitty, Birgitan mukaan nimetty. Matkan aikana Birgitasta sukeutui mitä mielenkiintoisin henkilö meidän mielikuvituksissamme ja puheissamme, kun kehttelimme tarinaa siitä, kuka Birgitta oli ja millä asioilla hän näissä maisemissa liikkui. 


Muita ihmisiä ei juuri ollut liikkeellä. Vain muutama vastaantulija koko 13 kilometrin matkalla. Sikäli ei mikään ihme, että polku oli kohtuullisen vaativa kuljettava. Jalkoja piti nostella ihan tosissaan, ja katsoa tarkkaan mihin jalkansa laski, ettei tupsahtanut turvalleen. Niinpä se 13 kilometriä taisi olla meille kaikille ihan riittävä matka tähän aikaan vuodesta.

Ei kommentteja: