maanantai 15. elokuuta 2016

JoogaopistollaViikonloppu vierähti mukavasti Saarijärven joogaopistolla muiden paikallisyhdistysten edustajien kanssa. Oli tosi kiva tavata heitä ja kuulla muiden yhdistysten toiminnasta. Ja joogata, tietenkin, syödä hyvää kasvisruokaa. Opistolla tehtiin SJL-joogaa, ja olivat harjoitukset tällä kertaa tosi kivoja. Liekö merkitystä sillä, että ohjaaja oli mies. Ei välttämättä niin, että miehet ohjaisivat kivempia harjoituksia kuin naiset, mutta aina joskus miehet ohjaavat voimakkaampia harjoituksia kuin naiset. Ja tässä tapauksessa voimakkuus teki harjoituksesta mukavan – liian voimakas se ei ollut.

Viikonlopun aikana meille tarjoiltiin myös teoreettisempaa antia, lähinnä chakroihin liittyen. Totta puhuen se puoli oli niin köykäistä ja käsitteellisesti epäselvää, että sen olisi hyvin voinut jättää väliin. Kävimme läpi myös chakroihin liittyvät mantrat, mutta niitä toistettiin vain hiljaa mielessä. Siinä vaiheessa kundaliinijoogaan tottuneelta ihmiseltä meinasi päästä parku, kun oli jo mantraamista niin ikävä. Vaikka kyllä me, kaksi kundalinijoginia, pääsimme ääneen yhteisen aamuharjoituksemme aikana.

Joogaopisto on tosi hieno paikka, jossa on aina mukava käväistä. Siinä ei ole kuin yksi vika, mutta se onkin aika iso vika, ainakin autottoman ihmisen kannalta. Saarijärvelle kun on kohtuullisen hankalaa päästä julkisilla. Kuuleman mukaan se on mahdollista, mutta ei mitenkään helppoa. En välttämättä välittäisi kokeilla, jos ei ole ihan pakko.


Sade loppui juuri sopivasti ja aurinko alkoi paistaa, kun pääsimme Joogaopiston pihaan.

Ei kommentteja: