perjantai 19. elokuuta 2016

Tutustuminen joogaan
Taas oli se aika vuodesta, jolloin paikallinen joogayhdistys ja paikalliset opistot järjestivät yhteistyössä maksuttoman mahdollisuuden tutustua joogaan. Paikalla oli noin 80 ihmistä, joilla oli mahdollisuus kokeilla 45 minuutin ajan astanga-, hatha- ja kundaliinijoogaa. Käytännössä tarkoitti sitä, että jakaannuimme kolmeen saliin, joiden välillä joogaopettajat kiersivät ja ohjasivat yhden session ”omaa” joogalajiaan kussakin.

Meitä kundaliinijoogaopettajia oli paikalla kaksi, joten minä ohjasin vain yhden session. Se oli ihan sopiva määrä, sillä olin äänessä ihan tarpeeksi alussa, kun kerroin joogasta, sen historiasta ja harjoittamisesta käytännössä lyhyesti. Olen pitänyt saman, noin 10 minuutin pälätyksen nyt jo monta kertaa tässä vuosittain järjestettävässä tilaisuudessa. Joka vuosi olen myös hionut sitä vähän eteenpäin, joten nyt se alkaa olla aika hyvä.

Sitä minä vaan ihmettelen vuodesta toiseen, että miten tähän tilaisuuteen riittää vuodesta toiseen tulijoita. Jos siis oletetaan, että he oikeasti ovat niitä, jotka eivät ole jooganneet aiemmin. Hyvä että riittää, ja hyvä että haluavat kokeilla.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Uskon pyhästi, että joogaa pidetään oman sisäisen rauhan mahdollistajana ja sitähän me tarvitsemme jokaisena päivänä. On hyvä juttu, että ihmiset hakeutuvat rauhaa tuottaviin asioihin, haetaan itselle hyvää oloa ymv. En usko, että jooga on koskaan "vanhanaikaista" tai turhaa, vaan se tulee aina säilyttämään sille kuuluvan paikkansa! Eläköön te, hyvät opettajat!

Jagdev Kaur kirjoitti...

Samaa mieltä. Jooga on jo tuhansia vuosia vanhaa, joten ei se vanhanaikaiseksi jää, vaan muuttuu aikojen ja tarpeiden mukaan.