perjantai 14. lokakuuta 2016

Tyky-joogaa ja kilpailu ihmisten ajastaTänään kokeiltiin tyky-joogaa, johon idea syttyi työpaikan kahvihuoneessa. Kollega ja kanssajoogaaja, joka on siis yksi ja sama henkilö, alkoi edistää asiaa. Minun tehtäväkseni jäi vuokrata joogasali ja ohjata tunti. Joogasta oli monenkin ihmisen kanssa puhetta, ja monet olivat tulossa. Mutta niin vaan kävi, että lopulta paikalle tuli vain kaksi kollegaa, joista toinen se kanssajoogaaja jonka kanssa koko homman järjestimme.

Näillä näkymin emme jatka tyky-joogakokeiluja.

Hauskaa tässä syksyssä on ollut se, että muut ihmiset ovat alkaneet järjestellä minun joogakurssejani ja –tunteja. Tai ehkä pitäisi sanoa, että universumi järjestelee asioita heidän kauttaan. Olen useammaltakin ihmiseltä saanut ohjeen, että ota yhteyttä tähän ja tähän paikkaan, ja tarjoa heille joogakurssia. Ja minähän olen tehnyt työtä käskettyä. Tuloksista ei nyt vielä ole varmaa tietoa, sillä niissäkin paikoissa, joissa kurssitarjouksestani on kiinnostuttu, täytyy löytyä tarpeeksi joogaajia, että kurssi toteutuu. Se ei näinä aikoina ole ollenkaan itsestään selvää, sillä kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kovaa. On niin paljon kaikkea tarjolla, miksi aikaa kannattaisi käyttää joogaan.

Itse asiassa vastaus tuohon kysymykseen on selvä. Joogaa kannattaa harjoittaa, koska joogaan käytetty aika ei ole mistään muusta pois, sillä joogan harjoittaminen lisää aikaa elämään. No ei se vuorokauden tunteja lisää, mutta moni asia alkaa hoitua niin paljon nopeammin ja keskittyneemmin, että aika se vaan lisääntyy.

Mutta niistä kursseista vielä. Ihan kaikki paikat eivät ole innostuneet kurssitarjouksistani. Erään kaupungin joogakoulu vastasi, että heillä on kundaliinijoogaopettajia omastakin takaa. Tai ei nyt ihan näillä sanoilla, mutta kuitenkin. Hieno homma, ei sitten tehdä yhteistyötä.

Olisi tosi kivaa, jos edes osa tai vaikka kaikki kurssit toteutuisivat. Tämän päivän tyky-jooga oli niin älyttömän mukava tunti, että taas syttyi kova halu ohjata joogaa. Tuntui, että energiat olivat hyvällä tavalla liikkeellä tunnilla – asia, joka joskus vaan on ja joskus ei. Usein se on todennäköisemmin läsnä, jos tunnilla on paljon ihmisiä, mutta eipä iso ryhmä sitä mitenkään takaa. Ja sitten joskus se napsahtaa kohdalleen ihan minipienessä ryhmässä juuri kun ei odota mitään. Itse asiassa tänään, meditaatioharjoituksen aikana, tuntui siltä, että koko Sali on ihan täynnä ihmisiä. En minä tiedä mistä ne sinne tulivat, kaikki ihmiset, mutta ainakin ne tekivät meditoinnista mukavampaa.

Ei kommentteja: