lauantai 15. huhtikuuta 2017

Pään sisässä vai ulkopuolellaKun tehdään Kirtan Kriya –meditaatiota, kuuluu siihen oleellisena osana L-kirjaimen visualisointi niin, että mantran tavut tipahtelevat päälaelta pään sisään, ja tulevat kulmakarvojen välistä, otsakeskuksesta ulos. Näin tavut tekevät L-kirjaimen mukaisen matkan pään sisässä. Visualisointi sinänsä ei ole vaikeaa, ainakaan minulle, mutta mielenkiintoista on se, onko omassa visualisoinnissaan oman päänsä ulko- vai sisäpuolella. Eli katseleeko omaa päätään ja tavujen kulkua ikään kuin sivusta, pään viereltä, vai pään sisäpuolelta.

Jos en ole tehnyt Kirtan Kriyaa hetkeen aikaan, olen ainakin aluksi oman pääni ulkopuolella. Sitten voi käydä niin, että yhtäkkiä ja arvaamatta siirrynkin pääni sisään. Tai sitten en. Jokin aika sitten eräs kundaliinijoogan harjoittaja kertoi tehneensä Kirtan Kriyaa 40 peräkkäisenä päivänä, ja sinä aikana myös hän oli siirtynyt jostain oman kehonsa ulkopuolelta sen sisään. Jaettu kokemus, eli en näemmä ole ainoa.

Mitä tästä sitten voi päätellä? Ehkä ei yhtään mitään. Tai ainakaan minä en halua ryhtyä tulkitsemaan kokemusta millään tavalla. Toki sen voi todeta, että jotakin muuttuu ja tapahtuu meditoidessa.

Ei kommentteja: