lauantai 12. tammikuuta 2013

Juhlien jälkeenOlemme siipan kanssa katsoneet televisiosta kolmiosaista sarjaa nimeltä Juhlien jälkeen. Ensimmäisen osan enimmäkseen nukuin nojatuolissa. Toisen osan pysyin hereillä, mutta tylsää oli. Kolmas on vielä katselematta; se on tallennettuna boksiin ja odottaa sopivaa hetkeä. Ihan käsittämättömän tylsä sarja, jota kriitikot kehuivat kovasti.

Oikeasti minun piti kirjoittaa raskauden 120. päivän juhlien jälkeisestä elämästä, eli mikä kundaliinijoogin elämässä muuttuu kun tämä virstanpylväs on ohitettu. Tai muuttuu niillä jotka haluavat seurata traditiota ja tehdä kyseiset muutokset, pakko ei ole muuttaa mitään.

Ensinnäkin joogaharjoitus. Periaatteessa ihan tavallisten kundaliinijoogaharjoitusten tekemistä voi jatkaa siihen 120 päivän kohdalle, jos sille ei ole mitään estettä. Viimeistään 120. päivän kohdalla on kuitenkin syytä jättää pois kaikki liikkeet, jotka aiheuttavat painetta vatsan alueelle, kuten vatsan pumppaamiset ja erilaiset jalkojen nostot (paitsi kylkimakuulla, niitä voi edelleen tehdä). Turhan voimakkaita ja siten vältettäviä ovat myös harjoitukset, jotka stimuloivat kovasti tai väsyttävät, tai joissa pulssi nousee kovasti. Lisäksi tulihengitys on syytä jättää tekemättä, kuten myös hengityksen pidätykset uloshengityksen jälkeen ja juurilukko. Pois jäävät myös ylösalaiset liikkeet, kuten hartiaseisonta ja liikkeet, joissa pitää maata selällään tai vatsallaan. Sat Kriya on harjoitus, joka kaikkien raskaana olevien on syytä jättää väliin, niin hyvä harjoitus kuin se muuten onkin. Olikohan tässä kaikki?

Joistakin harjoituksista on vähän ristiriitaista tietoa eri kirjoissa. Esimerkiksi Venus Kryoista sanotaan, että niitä ei raskaana olevan naisen pitäisi tehdä ollenkaan. Ja silti joissakin kundaliinijoogaa raskaana oleville –kirjoissa on ohjeita Venus Kriyoihin, joita siis tehdään yhdessä toisen, esimerkiksi oman puolison kanssa. Sama juttu aamuisten kylmien suihkujen kanssa; jotkut kieltävät ne, toiset kehottavat jatkamaan.

Minä olen ottanut joogaharjoitukset varman päälle ja lopettanut varmuuden vuoksi kaikki edellä mainitut jo ihan saman tien kun hoksasin olevani raskaana. Tosiasia kuitenkin on se, etten minä ole ihan nuori enää, vaikka olenkin paremmassa fyysisessä kunnossa kuin ehkä koskaan aiemmin tässä elämässä. Onneksi minua ei ole neuvolassa tai muuallakaan huomauteltu iästäni, sillä minkä minä sille voin, en yhtään mitään.

Kundaliinijoogit lopettavat myös kaikenlaisen seksin harjoittamisen 120. päivän jälkeen. Mitään fyysistä vaaraahan seksi ei vauvalle eikä muillekaan osapuolille aiheuta, ja monet naiset ovatkin kuulemma harrastaneet elämänsä parasta seksiä keskiraskauden aikaan. Mutta kundaliinijoogien käsitys on, että seksi pistää vanhemmissa liikkeelle niin voimakkaita energioita, etteivät ne ole hyväksi vauvan tiedostamattomalle mielelle, joka parhaillaan kehittyy. Sitten vaan toisenlaista intiimiyttä kehittelemään, joka sekin voi olla mukavaa ja antoisaa.

Ei kommentteja: