keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Tutkittu juttuHuomasitteko eilisessä Hesarissa jutun joogasta? Tai itse asiassa juttu käsitteli tutkimusta joogan vaikutuksista. Siinä viitattiin Duken yliopistossa Yhdysvalloissa tehtyyn katsaukseen, johon kerättiin kaikki tutkimukset joogan ja mielenterveyden häiriöiden välisistä yhteyksistä. Katsaus on juuri ilmestynyt Frontiers of Psychiatry –lehdessä.

Katsauksen tulos oli, että jooga helpotti kaikkia tutkittuja mielenterveyden häiriöitä, paitsi syömishäiriöitä ja tiedon käsittelyn ongelmia joiden helpottumisesta ei löytynyt tarpeeksi näyttöä. Sen sijaan jooga lievitti lievää masennusta ja unihäiriöitä, helpotti skitsofreniaa ja lasten tarkkaavaisuushäiriötä sekä ylivilkkautta.

Oireiden lievittämisen ohella joogalla saattaa olla vaikutusta mielenterveyden häiriöiden torjunnassa. Tutkijat löysivät viitteitä siitä, että joogaharjoitus vaikuttaa kehoon samalla tavalla kuin mielialalääkkeet ja psykoterapia, kirjoittaa Hesari.

On tosi kiva että tutkijatkin kiinnostuvat koko ajan enemmän joogasta ja meditoinnista. Tällaiset tulokset eivät tosin yllätä; minusta ainakin on ihan itsestään selvää että jooga auttaa ja toimii. Kundaliinijoogamestari Yogi Bhajanilla oli tapana usein todeta opettaessaan, että kyllä te voitte kantaa kaikki rahanne terapeuteille. Tai sitten voitte tehdä joogaharjoituksia. Valinta on jokaisen oma.

Ei kommentteja: