maanantai 7. tammikuuta 2013

Uusi joogasuuntaus



Olin joogatunnilla, joka edusti minulle toistaiseksi tuntematonta joogasuuntausta. Tai siis kundaliinijoogaan tämäkin perustui, mutta on siitä kehitelty erityismuoto. Se on tarkoitettu ihan erityiselle kohderyhmällekin, ja siksi sitä kutsutaan äitiysjoogaksi. Täsmällisempi nimitys olisi tietenkin pre-natal jooga. Sattuneesta syystä minulla on hyvä tilaisuus tutustua tähän joogaan koko kevään ajan. Samasta sattuneesta syystä en ole ottanut itselleni ollenkaan tunteja kevääksi, eli en ohjaa joogaa ollenkaan, vaikka kysyntää olisi ollut kovastikin. Nyt ei ole sen aika.

Niin että millaistako se äitiysjooga sitten oli? Oikein rauhallista ja mukavaa. Asanat, hengitykset, mantrat ynnä muut tuttuja tietenkin, mutta tekeminen ihan toisenlaista. Paljon lepäämistä ja vähän jos lainkaan pinnistelyä tai ponnistelua. Sellainen oli vaikutelma ensimmäisen kerran perusteella. Hyvin voin suositella ihan kaikille, joille se on ajankohtaista.

8 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Siis... <3

Gian Terath kirjoitti...

Paljon onnea! Jos jaksat kirjoitella, niin näistä pre-natal -jutuista olisi myös kiva lukea lisää. (Kaikkihan täällä kyllä kiinnostaa: kaapissa odottaa silitetty turbaanikangas, mutta laiskotus on vaivannut, enkä ole tätä juuri käyttänyt, vaikka kaipaankin vähän turbaania, kun se tuntuu tekevän pään niin kiinteäksi : )

Riitta kirjoitti...

Oooh! :)

Sirppu kirjoitti...

Onpas ihanaa, tosi lämpimät onnittelut (kuulostaa kliseeltä, mutta näin talvisaikaan tällaisessa talvimaassa 'lämpimällä' on painava merkitys)!

terhi kirjoitti...

Onnea oikein paljon:-) Alan ymmärtää miksi mielenkiintosi tuntuu kohdistuvan moniin asioihin jotka ei liity joogaan... Upeaa aikaa! Ja upeampaa tulossa!

Marjo kirjoitti...

Onnea!

Laura T kirjoitti...

Ihan älyttömästi onnea!

Jagdev Kaur kirjoitti...

Oih, kiitos kaikille.

Todennäköisesti tulen kirjoittamaan jotakin prenatal-aiheista, mutta älkää peljästykö, ei tästä ole mikään odotusblogi tulossa. Odotus nyt kuitenkin on aika keskeisellä sijalla elämässäni, ja niin kuin Terhi totesi, ajatukset kääntyvät poispäin joogaharjoituksista. Jooginen elämä ja joogafilosofia eivät kuitenkaan katoa mielestä mihinkään. Päinvastoin.