lauantai 25. toukokuuta 2013

Toisinaan egosta kärsii koko kehoOlen ennenkin kertonut asioista, joita egoksi kutsuttu mielen osa yrittää minulle uskotella. Yksi sellainen asia on se, että minä olen niin voimakas, että voin nostaa ja kanniskella melkein mitä vaan. Törmäsin tähän egon väitteeseen jälleen eilen. Ja uskoin! Siippa oli juuri jossakin muualla, kun minun piti saada tosi painava pahvilaatikko ulos kellarista. Äkkiäkös minä sen laatikon kannan, on niin hankalaa etsiä siippa, keskeyttää hänen puuhansa ja pyytää apua. Laatikko oli täynnä kaakeleita, ja se painoi paljon. Pahvilaatikossa ei ollut kunnon kahvoja, joista olisi saanut hyvän otteen. Heti kun vedin laatikon hyllyltä syliini, totesin että se on minun voimille vähän turhan painava. Ja mitä tein minä? Nappasin laatikon tukevammin syliini, ja lähdin peruuttamaan pois ahtaasta välistä. Jäin jumiin vanhan polkupyörän ja ovenkarmin väliin. Annoinko siinä vaiheessa periksi, ja palautin laatikon hyllylle? No en, vaan riuhtaisin itseni pyörän ohi voimakkaalla kiemurteluliikkeellä, ja kannoin laatikon ulos.

Nuorempana olin viikonloppuisin töissä pienessä lähiöpubissa, jossa piti siirtää isoja olutastioita aina kun edelliset loppuivat. Aluksi käytössä oli 50 litran oluttonkat, joiden siirtämistä varten piti pyytää avuksi joku toinen, yleensä asiakas, sillä yksin niitä ei saanut liikahtamaan mihinkään. Minua otti päähän pyytää apua, sillä yleensä kaikki miesasiakkaat alkoivat saman tien valitella selkävaivojaan. Aina joku auttoi, totta kai, mutta jonkinlaisen rutinan kera. Ehkä se rutina oli huumoria, en tiedä, mutta minua se jurppi. Niinpä kun panimo siirtyi 30 litran olutastioihin, en enää koskaan pyytänyt apua niiden siirtelemiseen. Ne sain nostettua pyörien päälle itsekin, tosin ahtaissa tiloissa sellainen nostelu ei varmasti ollut erityisen hyvä idea. Onneksi mitään ei koskaan sattunut.

Kun eilen sain kaakelilaatikon ulos ja oikaisin selkäni, tuntui selän lihaksissa laatikon paino. Iltaa kohti selässä, kylkiluiden välisissä lihaksissa tuntui koko ajan vaan enemmän se kiemurtelu, jolla jouduin itseni ahtaasta paikasta irrottamaan. Siipalle en sanonut mitään – ihan turha häntä on koko ajan muistutella siitä, kuinka pököpäinen vaimo hänellä on.

Ei se selkä paha ole, enempi kirvelee huomata kuinka hölmö taas olin. Totta kai olisin voinut pyytää siippaa kantamaan, hän ei koskaan kiellä apuaan eikä vinoile tuollaisissa tilanteissa.

Pärjäsin selän kanssa ihan hyvin aamusadhanassa, paitsi selkärangan kiertoja en pystynyt tekemään. Jätin ne väliin. Kävimme myös pyörälenkillä, eikä se tuntunut selässä ollenkaan. Päinvastoin, selkä tuntuu näin iltaa kohti jo paljon paremmalta kuin aamulla. Pyöräily sujui tosi hyvin. Keho alkaa pikkuhiljaa asettua crossarin vaatimaan, syvään ajoasentoon. Vielä se ei ole niin tuttu ja kotoisa kuin hybridin ajoasento, mutta on pyörillä ajetuilla kilometrimäärilläkin iso ero. Lisää tunteja crossarin selässä, niin kyllä sekin tutuksi käy.

Ajoimme 35 kilometrin lenkin. Ennen lähtöä harkitsimme pidempää matkaa, mutta koska tuuli oli aika kova, päädyimme lyhyempään vaihtoehtoon. Ja mukava oli tulla kotiin niin, että ajohaluja oli vielä ihan reippaasti jäljellä. Se samainen ego kun toisinaan ehdottelee että ajan itseni aika piippuun. Toisinaan se onkin hauskaa, rajojen koettelu, mutta joku tolkku siinäkin pitää olla.

Ei kommentteja: