lauantai 24. elokuuta 2013

Jos elämä haastaaSanotaan, että kun kohtaamme haasteita elämässämme, meissä herää kolme mielihalua. Ensimmäinen on halu vetäytyä ja olla yksin. Toinen on halu joko kieltää tulevaisuus tai kuvitella se mieleisekseen. Kolmas mielihalu on elää joko ahneesti tai hyvin niukasti sen sijaan, että eläisimme onnellista ja runsasta elämää.

Minä tunnistan näistä mielihaloista oikein erityisen hyvin ensimmäisen. En noin yleisestikään ole mikään sujuva seurapiirihai tai sosiaalisesti lahjakas ihminen. Kun sitten elämä kolhii tai muuten vaan on vaikeaa, tulee erityisen vahvasti mieleen muuttaa oma koti luostariksi josta en poistu enää lainkaan. Ei kovin terve eikä rakentavakaan ajatus. Onneksi se nykyisin vaan häivähtää mielessä, kunnes menee pois.

Näiden edellä mainittujen kolmen mielihalun heräämisen voi voittaa seuraavan mantran avulla:

Sat Siri
Siri Akaal
Siri Akaal
Maha Akaal
Maha Akaal
Sat Nam
Akaal Murat
Wahe Guru

Kyllä, kyseessä on yksi sadhanassa toistettavista mantroista. Se on mantra juuri tälle ajalle, jota me parhaillaan elämme, sillä se on Vesimiehen aikaan siirtymisen mantra. Toistamalla tätä mantraa muistutamme itseämme siitä, että olemme ajattomia ja kuolemattomia olentoja. Lisäksi mantra tekee meistä voittoisia kaikilla elämänalueilla.

4 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

Juuri tänään ihmettelin, miten sama meditaatio voi tuntua eri päivinä niin erilaiselle. Yhtenä päivänä oikein pelkäsin sitä jo edeltä, ja äänikin muuttui ihan kireäksi mantratessa fyysisestä tukaluudesta, ja siitä vallasta minkä sille annoin. Toisena päivänä kyneeleet valuu. Ja sitten naurattaa yhtenä päivänä. Joskus ei tunnu juuri miltään. Ja mikä sitten on todellinen vaikutus, joka yltää pitemmälle? Joskus jotain muuttuu, ihan niin konkreettisesti, että sen huomaa. Minäkin olen nyt tehnyt meditaatioita haastaviin elämäntilanteisiin, ja ilokseni olen kokenut saavani niistä apua :)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kyllä! Ei tuohon ole muuta sanottavaa, ainakaan minulla :)

Kirjuri kirjoitti...

Haa, taas jotain mistä saan hyvin kiinni! Halu elää ahneesti onkin minulle selkeä varoitusmerkki siitä että elämässäni on jokin ison ja ikävän tuntuinen haaste. Silloin tunnen suurensuurta houkutusta sortua shoppailemaan.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Näin se menee :)

Minulla taas on tapana pikemminkin alkaa pihistelemään haasteiden edessä. Ei euroakaan mihinkään! Pidän senteistäni kynsin hampain kiinni. Jos itse huomaan tällaisen reaktion itsessäni, laitan yleensä silloin mukavan summan rahaa hyväntekeväisyyteen.