torstai 16. tammikuuta 2014

Piipahdus ihmisten ilmoillaNyt ei enää voi olla huomaamatta, kuinka valoisan aika pitenee iltapäivisin. Lumipeite auttaa asiaa, ja se taivaalle ilmestynyt kirkasvalolamppu. Elämä alkaa voittaa, ja välillä alkaa tehdä mieli kurkistella maailmaa eikä vaan kiertyä kerälle peiton alle.

Alkoi tehdä mieli elokuviin, ja eilen kävimme katsomassa kotimaisen filmin Ainoat oikeat. Se oli aivan mahtava, tykkäsin siitä kovasti. Maailmaa siinä ei pelastettu, mutta ei aina tarvitsekaan. Elokuva on kutkuttanut mieltäni vielä tänäänkin. Siippa katseli eilen netistä millaisia arvosteluja elokuva oli saanut. Kovin korkealle sitä eivät lehtien mieskriitikot olleet rankanneet. Ehkä se sitten oli enemmän naisten elokuva, niin kuin romanttiset komediat monesti ovat.

Elokuvan jälkeen kävimme ulkona syömässä. Mieli teki ravintolan listalla olleita focaccia-leipiä paljon enemmän kuin listan ainoaa kasvisruokaa. Focaccioissa oli täytteenä kanaa, katkarapuja tai possua. Mutta tarjoilija suhtautui hyvin suopeasti ehdotukseeni, että saisin kanatäytteisen focaccian, jossa se kana olisikin vaihdettu halloumiin. Sellaisen sain, ja hyvää oli. Lisäksi riemastuin siitä, että ravintolassa oli alkoholitonta siideriä. Olen jo vuosia kysellyt aina ravintolassa alkoholitonta siideriä tai alkoholitonta valkoviiniä, ja kun kumpaakaan ei ole ollut tarjolla, lopulta tilannut kivennäisvettä. Mutta viime aikoina on jokunen kerta tärpännyt, eikä minun ole tarvinnut ryystää kuplavettä. Vielä kun tarjoilija teki minulle tosi hyvän kupillisen kaakaota jälkiruuaksi, oli iltani tosi onnistunut. Eikä siipallakaan kuulemma ollenkaan hullumpaa ollut.

Ei kommentteja: