perjantai 24. tammikuuta 2014

Tyyneysrukous ja maailmanrauhaaTiedättehän tyyneysrukouksen, sen joka menee näin: ”Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa; rohkeutta muuttaa mitä voin; ja viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan”. Tähän rukoukseen on tiivistynyt tosi paljon tärkeää asiaa pieneen tilaan.

Jos mietin omaa elämääni, tai lähinnä itseäni tyyneysrukouksen valossa, tuntuu siltä että rohkeutta on kyllä löytynyt aina. Rohkeus yhdistettynä idealistiin minussa, on aina saanut minut liikkeelle ja avaamaan suuni. Tyyneyttä on myös vanhemmiten alkanut löytyä, ja ymmärrystä siitä, etten minä voi korjata ihan kaikkea mikä minun mielestäni on rikki.

Mutta sitten viisaus siinä mielessä kuin se tyyneysrukouksessa esitetään. Se tuntuu olevan hukassa. Viime aikoina olenkin paljon miettinyt sellaista, että jos minulla on voimakas tahto ja toive johonkin asiaan, sanotaan nyt vaikka maailmanrauhaan, niin mitä minä silloin teen. Hyödynnänkö kaikkia käytössäni olevia joogisia keinoja ja konsteja tukeakseni maailmanrauhaa omalta osaltani, meditoinko maailmanrauhaa aamusta iltaan. Vai luotanko siihen, että maailma on sodista ja konflikteista huolimatta juuri sellainen kuin sen pitääkin olla, täydellinen. Ja keskityn elämääni ja arkeani ja samalla värähtelen rauhaa ja sopusointua ympärilleni.

Tätä asiaa en ihan oikeasti ymmärrä. Kundaliinijooga antaa niin paljon välineitä asiaan jos toiseenkin, ja sitten toisaalta meille opetetaan, että asiat tulevat luo kun niiden perässä lakkaa juoksemasta ja vaan on. Totta kai maailmanrauhan tai jonkin muun asian meditoimiseen sisältyy se, että meditaatiossa hiljentyy, lakkaa juoksemasta ja vaan on, niin että rauha mahdollistuu. Mutta jos innokkaasti meditoi maailmanrauhan puolesta, eikö sekin ole yhdenlaista maailmanrauhan perässä juoksemista? Vai ei?

5 kommenttia:

Kirjuri kirjoitti...

Minulle tuli tästä kirjoituksesta mieleen Bhagavad Gitan jatkuva neuvo, että jos haluaa mielenrauhan, tulee luopua tekojensa hedelmistä - toisin sanoen, päästää irti kaikista odotuksista, käsityksistä sen suhteen, millainen tulevaisuuden pitäisi olla sen jälkeen kun on jotain tehnyt. Kiihkeä maailmanrauhan rukoilu voi viedä mielenrauhani jos en pysty hyväksymään sitä ettei rauhaa ehkä tulekaan. Minun on tavoiteltava maailmanrauhaa, koska on dharmaa ja Jumalan mieleen että tavoittelen sitä, riippumatta siitä miten yrityksessä käy.

Sat Miter kirjoitti...

Tämä minun asiani sopii vain hyvin väljästi tähän asiayhteyteen, mutta muistat varmaan kun jouduin lähtemään eräästä tapaamisesta viemään kissaa eläinlääkäriin? Selvisi tuossa jo viime vuoden puolella, mikä kissaa vaivaa; naapurin mies heittelee sitä kivillä. Minä olen ajatellut, että tuo löytökissanryökäle on niin onneton sisällä, että olen antanut sen mennä ulos, missä se tietysti toteuttaa itseään. Eli tappaa. No naapurin ukko taas on halunnut suojella lintuja, ja on päätynyt kivittämään naapuruston kissoja. Ja ajatella, meillä molemmilla on tavallaan ollut tässä ihan rauhanomainen tarkoitus...ja silti, lopputulos aika kehno.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Voi ei! Tosi hyvä, että asia selvisi. Mutta olisipa ollut naapurilta fiksu teko jutella kissanomistajien kanssa ennen kuin on alkanut kivittää niitä. Ei kai pikkulinnun henki ole yhtään sen arvokkaampi kuin kissan henki.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin nyt päädyin tänne sinun sivullesi vaikka olin etsimässä ihan jotain muuta :) Jokin energiatason vivahde kiinnitti huomioni ja veti minua tutkimaan tarkemmin mitä täällä nyt sitten on.
Ja taas huomasin, että kyllä vaan Kaikella ja Kaikilla On jokin Korkeampi Tarkoitus. Se pitää vaan osata nähdä _- tuntea.
Mie itse olen muunmuas Energia/Valotyöläinen, Shamaani/Myrrys-oppilas ja niin tietysti myös HSP (/Highly Sensitive Person/Erityisherkkä Ihminen).

{{Olen pyytänyt saada toimia kanavana - puhtaan tiedon välikappaleena.
Ja nyt luvalla jumalallisen yhteistyön pyyteettömässä Rakkaudessa ja universaalin korkeamman tietoisuuden ymmärryksen Valossa, kerron teille sen mitä minulle on näytetty.}}

Ensin meidän on ymmärrettävä, että kaikki on Energiaa. ja energia on Värähtelyä. Kaikella on oma Värähtelytaajuutensa; minulla on omani, sinulla on omasi, kivillä ja puilla omansa, maalla, ilmalla, tulella ja vedellä omansa, sanoilla ja teoilla, tapahtumilla ja tilanteilla, myös ajatuksilla on oma värähtelytaajuutensa. On Korkeammat värähtelytaajuudet, jossa ilmenevät mm rehellisyys, ystävällisyys, pyyteettömyys ja pyyteetön rakkaus, lohduttaminen, rauha, tyyneys, hyvyys ja hyvä mieli, puhtaus, puhtaat aikeet, siisti koti ja puhtaat lakanat, kauniit sanat, teot ja ajatukset ja kaikki sellainen eheä, varmasti ymmärrätte alueen. Sitten on Karkeammat värähtelytaajuudet. Siellä ilmenee kaikki mikä ei ole eheää; viha, itsekkyys, valehtelu, sota, paha mieli, kiusaaminen, kiroilu, haukkuminen, rikollinen alamaailma on täynnä karkeaa värähtelyä, masennus ym tilat värähtelevät karkealla. Ymmärrätte varmasti alueen.
Hyvät teot ja muu eheä toiminta nostaa ihmisen värähtelytaajuutta mikä vaikuttaa eheyttävästi kaikkiin olevaisiin tällä planeetan tasolla.
Ja samoin tapahtuu karkealla tasolla.

Sitten lähdemme tärkeimmästä, perustavaa laatua olevasta seikasta, kaiken muuttavasta seikasta;
-Meditaatio. MEDITAATIO = AVAIN. Avain aivan KAIKKEEN. Mutta siihen täytyy SITOUTUA, Sitoutua meditoimaan ihan JOKA PÄIVÄ, tehdä siitä päivään rutiini. Jo 15 minuuttia päivässä riittää, sen tulet huomaamaan kahdessa viikossa. MUTTA siihen täytyy sitoutua, muuten se on melkein ajanhukkaa. Samoin kuin kuntosalilla käyminen, ei auta jos käy kerran viikossa. Jos haluaa tuloksia, täytyy sitoutua joka päivä, ja ottaa se osaksi elämän päivärytmiä.

Kun ihminen haluaa esimerkiksi muuttaa maailmaa eheämmäksi -paremmaksi, hänen täytyy aloittaa ensin hänestä itsestään, aloittaa tietoisesti muuntamaan itseään eheämmäksi -sisältä päin ulos. Ja tähän kannattaa ottaa meditaatio työvälineeksi.

"Silloin kun ihminen pystyy muuntamaan/parantamaan itsensä -sen jälkeen hän pystyy muuntamaan/parantamaan minkä tai kenet tahansa."

Rauhallisuus on hiljaista innostuneisuutta. Kun muunnut kauttaaltasi eheäksi -kokonaiseksi ja tietoiseksi Sinuksi Itseksi, silloin olet löytänyt takaisin Sielusi Lähteelle ja tulet saavuttamaan sellaisen rauhan joka koskettaa kaikkea hyvin syvästi, ja silloin voi muutos parempaan maailmaan alkaa. :) <3
---
Kanava sulkeutui.

Valonterveisin, Revontuli Kettu <3

Jagdev Kaur kirjoitti...

Jaahans. Kiitos, Revontuli Kettu.