sunnuntai 24. elokuuta 2014

Japjin pauritOlen moneen kertaan kertonut, että luen joka aamu pitkän gurmukhinkielisen mantran, jonka nimi on Japji Sahib, Sielun laulu. Se luetaan yhdessä myös Vesimiehen ajan sadhanan aluksi. Japji on uskomattoman hieno mantra, jonka äänivärähtely tuntuu todellakin keskustelevan suoraan sielun kanssa. Koko Japjin toistaminen päivittäin myös tasapainottaa olemuksen eri puolia.

Japji koostuu 38 paurista eli kirjaimellisesti ”askelmasta”, ja jokainen pauri keskittyy psyyken eri puoliin. Toistamalla ja meditoimalla tiettyä pauria 11 kertaa peräkkäin voimme vaikuttaa juuri siihen psyyken puoleen, johon pauri keskittyy. On hyvä meditoida kyseistä pauria 40 peräkkäisenä päivänä, mutta omien kokemusten perusteella näyttää siltä, että jo paljon lyhyemmässäkin ajassa alkaa tapahtua. Itse asiassa hämmästyn kerta toisensa jälkeen siitä, kuinka voimakas meditaatio Japjin paurin toistaminen on.

Paureja kuvataan näin:
  
1.  pauri
Japji alkaa Mool Mantralla, joka on kohtalon kääntäjä. Se muuttaa kohtalon ja kääntää sen runsaudeksi ja rikkaudeksi.

Japjin ensimmäisen paurin toinen osa, siis Mool Mantran jälkeinen osa on vastalääke depressiolle. Se kohottaa meidät masennuksen, epävarmuuden, painajaisten ja menetysten yläpuolelle.

2. pauri
Antaa kärsivällisyyttä ja vakautta.

3. pauri
Muuttaa riittämättömyyden riittävyydeksi, depression kohottumiseksi ja alhaisen itsekunnioituksen täydelliseksi itsevarmuudeksi.

4.      pauri
Siunaa niitä, jotka ovat jääneet loukkuun tunteeseen, että he ovat köyhiä ja vailla keinoja. Pauri iskee näiden tunteiden muodostaman loukun läpi kuin salama.

5.      pauri
Toista tätä pauria kun tunnet epäonnistuneesi itsesi kanssa. Kun sinusta tuntuu, ettet ole tehtäviesi tasalla, tämä pauri suo sinulle menestystä.

6.      pauri
Poistaa rajoituksia. Toista, kun tunnet olosi rajoitetuksi tai huolestuneeksi, tai kun tunnet olevasi ansassa tai pakotettu johonkin.

7.      pauri
Kun kärsit ahneudesta, vallanhalusta, määräilevyydestä tai halusta kontrolloida, tai kun jäät ansaan oman reviirisi puolustamiseen, tämä pauri auttaa sinua.

8.      pauri
Antaa voimia olla täydellisen ymmärtäväinen.

9.      pauri
Laajentaa.

10.  pauri
Suo arvokkuutta (grace, hankala suomentaa).

11.  pauri
Suo hyveellisyyttä.

12.  pauri
Kun tunnet itsesi pieneksi, tämä pauri suo sinulle solidaarisuutta itseäsi kohtaan, vaikuttavuutta itsessäsi sekä itsekunnioitusta.

13.  pauri
Suo yliluonnollista tietoa Äärettömyydestä. Tuo syvää intuitiota.

14.  pauri
Jos et löydä omaa polkuasi elämässä, et näe kohtalosi suuntaa tai saavuta täyttymystä, tämä pauri näyttää sinulle tien.

15.  pauri
Suo pelastuksen.

16.  pauri
Antaa tietoa Universumin rakenteesta.

17.  pauri
Tuo vapauden ja henkiinheräämisen.

18.  pauri
Taistelee hulluutta, huonommuuden syviä tunteita ja itsetuhoista käyttäytymistä vastaan.

19.  pauri
Tuo universaalia tietoa, inspiraatiota ja yllätyksiä.

20.  pauri
Kun hirviöt ovat kintereilläsi, tämä pauri pyyhkii pois kaikki syntisi.

21.  pauri
Ylläpitää asemaasi, arvokkuuttasi ja tilannettasi.

22.  pauri
Tuo voiton lainopillisissa kiistoissa. Antaa sinulle strategian.

23.  pauri
Karkottaa pimeyden ja kohottaa Itsen.

24.  pauri
Läpäisee kaikki rajoitukset salaman voimalla, niin voimakkaasti että se vaikuttaa yli sukupolvien. Paurilla on voima kääntää epäonni.

25.  pauri
Tätä pauria toistamalla kaikki tarpeesi tulevat täytetyksi jo ennakolta. Runsaus, edut, arvo ja asema sekä vauraus ovat sinun pyytämättä.

26.  pauri
Muuttaa tyhjän täydeksi. Liikeasioissa karkottaa menetykset, epäonnen ja onnettomuuden.

27.  pauri
Kun olet jumissa etkä näe mahdollisuuksia edessäsi, tämä pauri näyttää sinulle tien. Se poistaa esteet niin, että voit loikata niiden yli.

28.  pauri
Tämä pauri on voimakkain sanojen yhdistelmä ja järjestys maailmassa. Se yhdistää sinut Jumalan kanssa.

29.  pauri
Muodostaa suojaavan kilven vihollisia vastaan ja haihduttaa vihamielisyyden sinua kohtaan.

30.  pauri
Nostaa sinut jumalallisuuden valtaistuimelle ja tekee sinusta viisaan sekä pyhimyksen.

31.  pauri
Houkuttelee kaikki hyveet taivaista.

32.  pauri
Maksaa velkasi ja saattaa loppuun karmasi.

33.  pauri
Tuhoaa egosi ja tuo esiin jumalallisuutesi. Poistaa negatiivisuutta, neutralisoi tuhoavaa luonnettasi ja estää sinua vahingoittamasta muita.

34.  pauri
Tuo vakautta.

35.  pauri
Suo sinulle kyvyn tehdä velvollisuutesi ja täyttää vastuusi.

36.  pauri
Tuo jumalallista oivallusta. Suo täydellisen ymmärryksen Taivaasta ja Maasta.

37.  pauri
Pysäyttää karman. Poistaa kaiken pahan karman vaikutuksen.

38.  pauri
Suo sinulle vallan kirjoittaa uudelleen oman kohtalosi.

SHALOK
Suo itsetyytyväisyyttä, ylevyyttä, tunnustusta ja kunnioitusta.

Eikö löytynyt ihan omaan tilanteeseen sopivaa? Eipä näistä lyhyistä kuvauksista välttämättä oikein saa kiinni, mutta enpä ole löytänyt perusteellisempia kuvauksia kaikista paureista. Aina välillä jossakin vilahtaa hyvä kuvaus yhdestä tai kahdesta paurista, mutta siinäpä se. Sopivan paurin meditaatiota varten voi valita myös intuitiivisesti, vaikka avaamalla Japjin ja osoittamalla sormella sitä oikeaa.

Toinen hyvä vaihtoehto on toistaa kaikki 38 pauria niin, että ensimmäisenä 40 päivänä toistat ensimmäisen paurin joka päivä 11 kertaa, ja seuraavina 40 päivänä toisen paurin joka päivä 11 kertaa, ja niin edelleen. Siinäpä ne seuraavat reilu neljä vuotta vierähtävätkin rattoisasti. Ja tulee Japji varmasti tutuksi, pauri paurilta.

6 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

Tämä antaa ajateltavaa, ja ihan käytännön vinkkejä tuleviin omiin harjoituksiin. Mistä olet löytänyt nämä kuvaukset?

Jagdev Kaur kirjoitti...

Ne löytyy kundaliinijoogaopettajien ykköstason koulutuksen kirjasta The Aquarian Teacher. Kirjan voi ostaa kuka vaan, löytyy esim. verkkokauppa Sat Nam Versandista. Lisäksi ne on Guru Raj Kaur Khalsan Japji - Song of the soul -tuplacd:n mukana tulevassa vihkosessa. Käännös suomeksi on omani.

Rva K kirjoitti...

Kuulostaa kauniilta, ja... joissain asioissa hyvinkin varovaiselle luonteelleni jotenkin liian helpolta. Vaan kaipa toimivuus perustuu samaan kuin harjoittamassani polkumeditaatiossa, eli kun todella keskittyneesti ja säännöllisesti pysähtyy muutoksen ja uuden ylevämmän minakuvan sanoihin, tulee aivopesseeksi itsensä.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Itse asiassa Japjin tai minkään muunkaan shabadin tai mantran toistamisessa ei ole kyse muutokseen keskittymisestä. Ne toimivat vaikka ei olisi koskaan kuullutkaan mitä niiden sanat merkitsevät ja mihin tai miten ne vaikuttavat. Silti kyse ei ole mistään hokkus-pokkus -hommasta, vaan edelleen joogasta. Sanotaankin, että Japjin toistaminen on täydellinen joogaharjoitus.

Ehkä tästä pitäisi jossakin vaiheessa kirjoittaa ihan oma postauksensa.

siili kirjoitti...

Lämmin kiitos Japjin sisällön avaamisesta. Mielenkiintoista on huomata, kuinka voimallisesti se on minuun vaikuttanut luettuani nyt reilun vuoden joka aamu Japjia (joko kaikki paurit, tai sitten toistamalla tuon 11 kertaa). Mitään en ole tällä arkiälylläni ymmärtänyt ja silti koen ymmärtäneeni aivan erityisellä tavalla paljon.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Hei Siili, kiitos kommentistasi. Kyllä, Japji on todella voimallinen shabad. Itse en varmasti huomaakaan kaikkia Japjin toistamisen vaikutuksia, se toimii kaiken näkyvän lisäksi myös hyvin hienovaraisilla tasoilla. Ja tuskin pystyn kuvittelemaan miten se vaikuttaa elämääni vielä tulevaisuudessa.