perjantai 22. elokuuta 2014

Mene naimisiin naisen kanssa, joka harjoittaa kundaliinijoogaaVerkkokauppa Spirit Voyagen blogissa, jota seurailen vähän satunnaisesti, oli postaus yllä olevalla otsikolla. Luin tekstin, ja oikein sydäntä lämmitti kuinka kauniisti tekstissä puhuttiin naisista. Tai no, kundaliinijoogaa harjoittavista naisista, but anyway. Ensin ajattelin, että tekstin on kirjoittanut mies, mutta jutun luettuani katsoin kirjoittajan nimen. Olin aavistuksen pettynyt, kun huomasin että hän onkin nainen. Mutta eipä se mitään.

Postauksessa tulee hienolla tavalla esiin myös se, miten suuri vaikutus on koko pariskuntaan, jos edes toinen puolisko harjoittaa kundaliinijoogaa. Se ei voi olla vaikuttamatta toiseenkin. Aina välillä kuulen miehistä, jotka eivät ole kovin innostuneita siitä, että vaimolla on tällainen harrastus kuin kundaliinijooga, ja jotka joko hiljaisesti vastustavat tai suoraan kieltävät esimerkiksi aamusadhanaan tai muihin joogasessioihin osallistumisen. Eipä kannattaisi. Toisaalta se on hyvinkin ymmärrettävää, että he ilmaisevat omia pelkojaan ja epävarmuuksiaan tällä tavoin. Paljon parempi vaihtoehto olisi lähteä puolison mukaan joogaan, mutta sepä ei välttämättä ole helppoa kaikille.

Niin, ja se Spirit Voyagen blogin juttu löytyy täältä.

3 kommenttia:

Jagdev Kaur kirjoitti...

Hah, kiitos linkistä! Noista zen-poikaystävistä lukiessa jotenkin mielessä vilahti keskustelu parinkin miespuolisen joogin kanssa. Ei niin, että olisin heidän kanssaan seurustellut, mutta luulen silti tunnistavani tyypin. Kertakaikkisen hupaisaa, jollei se olisi samalla surullisen totta.

Sat Miter kirjoitti...

Minusta tuossa jutussa kömmähti juurikin kirjoittajan sukupuoli...

Jagdev Kaur kirjoitti...

Nii-in, olisi se juttu jotenkin kivempi jos kirjoittaja olisi mies.