maanantai 4. elokuuta 2014

Ruokolahden kirkkoPyöräretkellä ajelimme Ruokolahden kirkon ohi. Piti oikein pysähtyä ja ottaa kuva, niin kaunis kirkko se on. Tosin tässä kuvassa hyvin piilossa puiden takana.

 
En tiedä teistä, mutta minusta kirkko on aika erikoisen värinen. Ehkä olen jotenkin tottunut siihen, että puukirkot ovat vain ja ainoastaan keltaisia, ja siksi tämä vihreä näytti silmääni ihan hyvällä tavalla kummalliselta kirkon väriltä.

Olisimme hyvin voineet ajella kirkon pihaan tutkimaan sitä tarkemminkin, mutta minulla oli vähän kiire Ruokolahden S-marketille ostamaan jotakin evästä. Toisin sanoen kova nälkä. Niinpä tällä kohtaa kehon fyysiset tarpeet menivät henkisten ja kulttuuristen asioiden edelle ihan heittämällä ja helposti.

Pari päivää sitten näin kopion Albert Edelfeltin maalauksesta, ja mieleeni juolahti, että sen nimihän on Ruokolahdeneukkoja kirkonmäellä. Sama kirkko siis. Yhtäkkiä tulin kauhean iloiseksi siitä, että olimme ajelleet kirkon ohi, ja edes hetken ihailleet sitä, vaikkakin matkan päästä. Täytyy muistaa ottaa hyvät eväät mukaan ja tutustua kirkkoon paremmin, jos vielä joskus liikumme siellä päin.

2 kommenttia:

sorvatar kirjoitti...

Onneksi se leijona ei ole enää siellä.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Joo ei sitä näkynyt.