tiistai 19. elokuuta 2014

Uusia joogaajiaEilen illalla olin tapahtumassa, jossa joogaa esiteltiin niille, joille jooga ei vielä ole tuttua, mutta jotka haluaisivat siihen tutustua. Kyseessä on jokavuotinen tapahtuma, monen tahon yhteistyönä järjestetty, ja joku ehkä muistaakin että olen kyseisestä tapahtumasta kirjoittanut ennenkin.

Joogasta kiinnostuneita oli paikalla noin 70 eli vähän vähemmän kuin yleensä. Hyvä saldo silti. Minä pidin taas aluksi lyhyen pälätysosuuden, eli kerroin jotakin joogasta laajemmin ja sitten yleisiä ohjeita joogaharjoituksia varten. Sen jälkeen jakaannuimme kolmeen eri tilaan. Minun lisäkseni paikalla oli yksi astangajoogaopettaja ja yksi hathajoogaopettaja, ja me pidimme 45 minuutin mittaiset ikään kuin näytesessiot omista joogasuunnistamme. Sitten me opettajat vaihdoimme tiloja, ja pidimme uudet näytesessiot. Ja sitten vaihdoimme vielä kerran tiloja, ja pidimme kolmannet näytesessiot. Siinä se ilta sitten menikin.

En tiedä muista, mutta minulla oli ihan älyttömän kivaa. Kaikki joogaajat olivat niin uteliaan kiinnostuneita koko touhusta. Jälkeenpäin jotkut tulivat sanomaan, että se kundaliinijooga oli kyllä kiinnostavaa, missä sitä voi harrastaa, ja että eikö minulla olisi jossakin tuntia. No ei ole vakituntia, mutta kaupungissa on paljon hyviä kundaliinijoogaopettajia. Näitä ihmisiä juuri kundaliinijooga oli ihan selvästi puhutellut, ketä sen sisäänpäin kääntymisen takia, ketä mantrojen ja musiikin takia, tai muista syistä joita minun ei edes tarvitse tietää saati ymmärtää.

Toivottavasti kaikki kiinnostuneet löytävät paikan ja ryhmän, jossa joogata. Tarjontaa on, mutta on kyllä kysyntääkin. On aika mahtavaa, että on päässyt ja pääsee elämään tätä joogan kultakautta, ja olemaan kaikessa tässä mukana.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Mielenkiintoisia juttuja! Oletko koskaan harkinnut jotain omaa, silleen, että vetäisit ihan yksityisesti omaa joogaryhmääsi?? Luin siitä sun tappiomielialastakin...laita hakemukseesi, että olet sellaista sukua, että ne on kaikki hulluja tekemään töitä ymv...tyttäreni kysyi kerran, että miten kummassa hän saisi netissä tehtävään hakemukseen näkyviin sen, että häntä kannattaa haastatella, kun ei tarvi edes laittaa tässä vaiheessa todistuksia ymv. Pyysin sen kirjoittamaan tyhjään kohtaan, että "Olen Pohjanmaalta kotoisin ja siellä kaikki ovat hulluja tekemään töitä." ...ja samana iltan tyttäreni oli haastattelussa ja on edelleen samassa työpaikassa, meni 3:ksi kk:ksi ja sitä on nyt kestänyt...vuosia. Olipas mielenkiintoista tuosta d-vitamiinistä. En ole koskaan saanut lähetteeseen, että joku lekuri ehdottaisi d-vitam tuktkimista!!! En tiennyt edes, että sitä voi tuolleen tutkia!

Jagdev Kaur kirjoitti...

Vilukissi, tarkoitatko omalla joogaryhmällä sitä, että vuokraisin tilan ja etsisin ihmiset joogaamaan? Itse asiassa en ole vakavissani harkinnut, sillä se edellyttäisi jonkinlaista yrittäjäksi ryhtymistä, mikä taas heikentää ihan huomattavasti työttömyysturvaa. Tässä kaupungissa on joogaa niin monen tahon järjestämänä tarjolla, että ihmisten löytäminen sellaiseen ryhmään voisi olla vaikeaa.

Vai hulluja tekemään töitä... pitää pitää mielessä, nyt (vieläkin) kesken olevaan hakemukseen se ei taida sopia, siinä on niin tiukat ohjeet mitä siihen kirjoitetaan. Eli ei tyhjää kohtaa johon kirjoittaa tuo.

D-vitamiini on mielenkiintoinen juttu, varsinkin kun tuntuu että siitä ollaan tosi montaa mieltä, että mikä riittää ja mikä ei. Hassulta tuntuu myös se, että meidät olisi jostakin syystä paiskattu tänne pohjolan perukoille asumaan, jos täällä ei ole elinkelpoiset olosuhteet. Miten ennen on pärjätty ilman D-vitamiinipurkkeja? No syömällä kalaa ja kärsimällä riisitaudista, kai.