tiistai 9. syyskuuta 2014

Kehon viisautta ja voimaaKesällä oli aika, jolloin tismalleen kaikki asanat tuntuivat liian voimakkailta, enkä siksi niitä tehnyt. Siitä kirjoitinkin tänne blogiin. Lääkärin vastaanotolla selvisi, että kaikki ei ollut ihan kohdallaan, mutta asia hoidettiin kuntoon. Jälkeenpäin olin aika yllättynyt siitä, että tunsin niin voimakkaasti sen, että kehossa oli jotakin vinksallaan. Ja tunsin sen nimenomaan joogaharjoitusten yhteydessä: en kerta kaikkiaan voinut tehdä muuta kuin meditoida, jos vähänkään kuuntelin kehoani. Ja minähän kuuntelin.

Kaikki on jo jonkin aikaa ollut taas kunnossa. Ja aamu aamulta tuntuu enemmän siltä, että keho kaipaa voimakkaampia harjoituksia. Viimeisimpänä olen tehnyt ihan voimaharjoituksia aamuihini kuuluvien venytysten lisäksi: olen punnertanut ja kyykkyillyt ja nauttinut sekä lihasten käytöstä, niiden voimasta ja kestävyydestä, ja jälkeenpäin myös siitä, että harjoitus tuntuu pienenä tunteena jälkeenpäin. Keho on vahva; se taipuu, jaksaa ja tottelee. Mikä nautinto!

Hain eilen Inderjit Kaur Khalsan Chakrapolku-kirjan postista. Olen ehtinyt vasta selailla kirjaa, mutta ihan aluksi olin vähän yllättynyt kirjan joogaharjoituksista. Kokonaisia harjoitussarjoja eli kriyoja siinä ei ole, vaan yksittäisiä asanaharjoituksia ja meditaatioita, jotka kohdistuvat aina kuhunkin chakraan. Mutta mikäpä siinä, olin vaan odottanut jotakin muuta. Toden totta, yksittäisiä asanaharjoituksia, omia täsmäharjoituksiani minäkin aamuisin oman harjoitukseni osana teen.

2 kommenttia:

Rouva K kirjoitti...

On niin hienoa aina kun joku oppii todella kuuntelemaan kehonsa viestejä oikein. Niin moni syntyjen syvien mietiskelyyn taipuvainen luonne kun kärsii pelkän pään syndroomasta eikä kuuntele ruumistaan. On myös niitä jotka tekevät kärpäsistä härkäsiä, ovat kuulevinaan ruumiinsa sanovan asioita, jotka eivät ole totta vaan taitavat olla mielen ja egon viestejä, ja käyttävät näitä viestejä tekosyynä olla ottamatta vastuuta, olla muuttamatta elämäänsä hyväksi.

Jagdev Kaur kirjoitti...

:)
Jooga on hyvä keino oppia kuuntelemaan omaa kehoa. Siitähän siinä on koko ajan kysymys.