perjantai 28. marraskuuta 2014

JoogatunnillaOlin tosi, tosi pitkästä aikaa kundaliinijoogatunnilla. Siis joogaamassa, en ohjaamassa. Melkein oli jo päässyt unohtumaan, millaista on joogata yhdessä muiden kanssa. Kun tekee harjoituksia yksin kotona tai pienessä porukassa aamusadhanassa, ei se ole sama asia kuin tehdä harjoituksia tunnilla. En muistanutkaan, miltä ryhmäenergia tunnilla tuntuu. Se tuntui siltä, että tajunta sinkosi saman tien jonnekin maata kiertävälle radalle, ja harjoitusten tekeminen oli helppoa kuin heinänteko. Olisin voinut jatkaa ja jatkaa sitä käsien veivaamista edestakaisin, nauratti vaan. Sammakotkin pomppivat kuin itsestään, sisäänhengityksellä ylös ja uloshengityksellä alas, ihan ilman maitohappoja.

Tunnin lopuksi pääsimme vielä äänikylpyyn gongin kanssa. Se on vähän kuin nukutusnuija, joka iskee salakavalasti takaapäin. Juuri kun luulin että en nukahda, aloin nähdä unta. Siinä sitten heiluin, jossain unen ja valveen rajamaastossa, kunnes oli aika alkaa palautella tajuntaa normaaliin valvetilaan.

En minä kyllä yhtään ihmettele, että olen valinnut kundaliinijoogan omaksi lajikseni. Vai valitsiko se minut? Joka tapauksessa kundaliinijooga puhuttelee minua kerta toisensa jälkeen tosi voimakkaasti. Uudelleen ja uudelleen, ja sitten kuitenkin aina vähän erilaisella ja uudella tavalla.

Ei kommentteja: