keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kolmas silmäHuomaan, että sen nimen käyttäminen vähän ärsyttää. Kyllä, kyseessä on kolmas silmä, jolla me näemme kaikkein parhaiten. Mutta silti nimi kuulostaa minun korvaani vähän turhan mystiseltä. Kun kyseessä on ”vain” ihan tavallinen chakra – sikäli kuin mikään chakra voi olla mitenkään tavallinen. Ja tiedän hyvin, että jo chakrat saattavat jonkun muun mielestä kuulostaa mystisiltä. Minusta chakrat ovat arkinen asia, mutta sen yhden kutsuminen kolmanneksi silmäksi pomppaa minun asteikolla yli.

Sitä paitsi jos ihmistä kehotetaan joogatunnilla keskittymään kolmanteen silmään, mutta unohtuu mainita missä se sijaitsee, ei ihmisellä välttämättä ole mitään hajua mihin kehon osaan tietoisuus pitäisi viedä. Suuntaus voi arpapelillä mennä kertakaikkisen vikaan, ja lähennellä vaikka ensimmäistä chakraa kuudennen sijaan. Mutta jos puhutaan otsakeskuksesta, se jo kertoo suuntaa aika hyvin. Itse mielelläni kehotan suuntaamaan tietoisuuden ja katseen kulmakarvojen väliin. Silloin koordinaatit ovat melkoisen selvät. Vaikka jos ihan tarkkoja ollaan, otsakeskus sijaitsee vähän kulmakarvojen välisen keskipisteen yläpuolella. Sen oppii kyllä tuntemaan jossakin joogapolun vaiheessa, niin kuin muutkin chakrat.

2 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

Minun on ollut aina vähän vaikea ymmärtää tuon kolmannen silmän päälle, myöskin. Sinun ohjeistuksesi kuulostaa paljon järjellisemmälle :)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Se on ihan järkevää mitä sen kanssa tehdään. Mutta siitä puhuminen on alkanut ottaa korvaan :)