sunnuntai 9. marraskuuta 2014

VitsailuaSadhanassa pitkän mantran aikana eteeni ilmestyi Ganesha-jumala. Meditointi ja mantraaminen menivät ihan sekaisin hetkeksi aikaa, kun näky alkoi naurattaa niin kovasti. Hetken hekoteltuani sain koottua itseni, ja jatkettua.

Tämän vitsin taustalla on tarina oppilaasta, joka oli meditoimassa opettajansa kanssa. Oppilaan etten ilmestyi kaksimetrinen sininen Buddha. Hän kysyi opettajaltaan hämmästyneenä, mitä hänen pitäisi tehdä. Opettaja vastasi: ”Jatka meditointia, kyllä se pois menee”. Varsinkin kundaliinijoogaopettajakoulutuksen aikaan tähän tarinaan tuli palattua moneen kertaan. Kuuntelin vähän kateellisenakin, kun muut kertoivat mitä olivat nähneet ja kokeneet meditaatioiden aikana. Minä en koskaan nähnyt tai kokenut mitään vastaavaa. En mitään. Totta kai tiesin, ettei meditaation tarkoitus ole seikkailla aistimaailmassa, mutta silti jokin pieni pyrähdys olisi voinut olla kiva. Mutta kun ei, niin ei. Välillä kollegat suunnittelivat raahaavansa aamumeditaationi aikaan minun ikkunan taakse sinisen Buddhan, koska oma mieleni ei tuota meditaation aikana mitään näkyjä.

Näiden tapahtumien jälkeen ei ole ihme, että meditaation aikana ilmestynyt Ganesha kävi hyvästä vitsistä. Mutta tarinan opettaja oli ihan oikeassa, Ganesha meni pois kun vaan jatkoin meditointia.

2 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

Eipä ole täälläkään näyttäytyneet siniset elefantit tms. Nauru tulee usein meditoidessa, lähinnä koska meditointi katkaistaan esim kissojen toimesta. Vauva ei oikein tahdo sulattaa moista hymistelyä ja passiivisuutta. Yleensä suljen oven, mutta aina ei viitsi ruveta heittämään kaikkia ulos - ja aika usein se sitten kostautuu kaikenlaisena häiriönä.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Hyvä jos naurattaa meditoidessa, tai edes kun se katkaistaan. Minua enempi itkettää meditoidessa, eikä sekään taida huono vaihtoehto olla.