keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Tehokkuutta aamuharjoitukseenViime vuoden lopulla alkoi taas tuntua siltä, että olisi aika ottaa ohjelmaan So Purkh. Se on bani, jonka toistaminen 11 kertaa joka päivä 40 päivän ajan jollekin tai joillekin (enintään kerrallaan kolmelle) miehelle purkaa negatiivisuuden bania toistavan naisen ja miehen tai miesten välillä. Tällä naisen teolla on myös voima muuttaa mies pyhimykseksi. Tai sitten nainen voi kutsua tulevaa puolisoaan luokseen toistamalla tätä bania.

So purkh on ollut kerran aiemminkin osa aamuharjoitustani 40 päivän ajan. Vaikutukset olivat dramaattiset. En kerro yksityiskohdista, kyse on kuitenkin niin yksityisistä asioista, mutta viikko tai kaksi sen jälkeen, kun 40 päivää oli päättynyt, alkoi tapahtua. Eivätkä ne tapahtumat olleet siinä hetkessä ollenkaan mukavia, mutta pitkällä tähtäimellä ne olivat yksinomaan hyväksi.

Otin So purkhin taas elämääni heti vuoden ensimmäinen päivä. Se sattui juuri sopivasti kohdalle, ja auttaa minulle aina niin vaikeassa laskemisessa. Nyt on ihan todennäköistä, että osaan laskea koska 40 päivää on täynnä. Tosin ei se ole siltikään sanottua.

Minulla on äänite, jossa bani on resitoituna. Kuuntelen äänitettä yhdellä kuulokkeella, ja toistan mukana. Haluan kuulla myös oman ääneni, siksi en käytä kahta kuuloketta. 11 toistoa kestää aika tarkalleen puoli tuntia. Ja kun Japjin toistaminen kestää 15–20 minuuttia, ja minun aamuharjoitukseni kestää yhteensä noin tunnin, alkoi asanaharjoitus jäädä melkoisen lyhyeksi. Harmillisen lyhyeksi. Kunnes tajusin yksinkertaisen asian: voin tehdä helppoja, staattisia asanoita samalla kun toistan bania. Yksi toisto on juuri sopiva aika viivähtää asanassa. Asanoiden on kuitenkin oltava sillä tavalla yksinkertaisia, ettei niiden rakentaminen ja purkaminen vie paljon aikaa, ja että niissä viivähtäessään voi resitoida. Ei siis voi olla naamallaan pää kainalossa hengittämättä.

Se haittapuoli tässä tyylissä on – vaikka ei se välttämättä mikään haitta ole – että ei voi täysin uppoutua äänivärähtelyn vietäväksi, vaan on oltava sen verran tietoinen banin kulusta, että huomaa kun kierros tulee täyteen. No onhan siinä tauko, kyllä sen hoksaa. Ylipäänsä So purk on jollakin tavalla tosi hauska, äänitteessä se soljuu melkoisella vauhdilla, ja siinä on hassuja äänteitä. Oma suosikkikohtani on ”kar kiriaa khat karam karantaa”. Se maistuu hyvältä suussa, etenkin nopeasti toistettuna.

9 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

So Purkh...minä kyllä edelleen kaipaisin sellaista naisyhteisöä, jossa tätä voitaisi resitoida yhdessä.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Ai niin, sinulla on tuo kaipuu :)
Ehkä sinun pitää perustaa sellainen yhteisö.

Sat Miter kirjoitti...

Niin. Se vain ei ole yhteisö ilman muita :)
Ei sille mitään voi jos muita ei kiinnosta, yksi ei yhteisöä tee.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Eikun mä tarkoitin, että ehkä sinun pitää etsiä ne muut, joita kiinnostaa, ja perustaa heille ja heidän kanssaan se yhteisö.

Ihan varmasti kiinnostuneita naisia on olemassa. Tosin se etsiminen voi olla vaikeaa.

vilukissi kirjoitti...

Mielenkiintoinen maailma! Sinun maailmasi! Esittelin ystävättärelleni blogisi, hän on joskus joogannut (älä kysy, miten, jotenkin koko joogamaailma vaikuttaa hirrrvittävän laajalta). Sait varmaan innokkaan lukijan, kun vain saisin hänet vielä kommentoimaankin. (Ei muka osaa kirjoittaa älykkäästi, höh. Nii-in mä se niin osaankin, heh)

Sat Miter kirjoitti...

Olen kyllä tehnyt sen asian eteen voitavani, vakuutan. Ja olen tullut siihen lopputulokseen että ilmeisesti vielä ei vaan ole aika.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kiitos Vilukissi, että rekrytoit blogille lukijoita. Kivaa!

Kyllä hyvin ymmärrän, että kaikki ei vaan halua kommentoida, kirjoittaminen ei ylipäänsä ole kaikille luonteva tapa ilmaista itseään. Siis ymmärrän toki kommentoimattomuuden, mutta olen eri mieltä. Kuka tahansa voi kommentoida, älyllisesti tai ihan älyttömästi. Lyhyesti tai pitkästi, pelkillä hymiöillä tai myös sanoin. Tyyli on täysin vapaa, ja kaikki kommentit yhtä tervetulleita.

Sat Miter, voipa olla että So purkh -piiri vaan odottaa oikeaa aikaansa. Mutta sinä olet varmastikin asian kanssa heti etujoukoissa, kun oikea aika koittaa :)

Sat Miter kirjoitti...

Tähän saman keskustelun yhteyteen haluan vielä kertoa omasta tämänhetkisestä harjoituksestani - liittyen näihin vaikutuksiin.
Aloitin loppuvuodesta Synchronization meditation - nimisen meditaation. Se pompsahti silmille 3ho:n sivuilta nimellä The way through any block is yours. Usein valitsen harjoituksen tuolla tavalla, mikä milloinkin osuu silmiin ja puhuttelee. Kaipa minusta tuntui, että niitä blokkeja on. Nyt tässä tammikuun puolella - jatkan meditaatiota ainakin tuonne kuun loppuun, eli en ole mitenkään "lopussa" - voin hämmästellen todeta, että ihan uskomattomalla tavalla minua kauan häirinneet unelmat ovat alkaneet ottaa muotoaan täällä fyysisessä maailmassa. Asioita tapahtuu. Voin todeta vain: Wahe Guru.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Wahe Guru, näin se toimii, jooga.

Tuo on kertakaikkisen ihana meditaatio! Löytyy kundaliinijoogaopettajien manuaalista nimellä Meditation for Prosperity 1. Olen teettänyt sitä aika paljon tunneilla, sillä yhdessä tehtynä se on mitä upein meditaatio. Yksin en ole tainnut ikinä sitä tehdä, pitäisi varmaankin kokeilla. Meditaation mantran rytmi on jollakin kummallisella tavalla, ja kaikessa yksinkertaisuudessaan, tosi puhutteleva. Sen kun aloittaa, ei koskaan haluaisi lopettaa mantran toistamista.