maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannus päättyi meditaatioonEilisen kesäpäivän seisauksen ja kansainvälisen joogapäivän kunniaksi teimme pitkän meditaation. Tällä kertaa iltapäivällä, klo 17 alkaen, jotta aamu-unisetkin ihmiset pääsivät paikalle. Ja juhannuksen vietosta palaajat. Kyllä sali olikin täynnä.

Teimme 62 minuuttia taivaallista viestintää mantran Gobinde, Mukande, Udaare, Apaare, Hariang, Kariang, Nirnaame, Akaame tahtiin. Toistimme siis mantraa, ja teimme tietyt käsien liikkeet mantran mukana. Minä ajattelen taivaallista viestintää usein ikään kuin viittomakielenä, eli me viitomme mantran sisältöä sekä itsellemme ja omille aivoillemme, mutta myös koko universumille.

Gobinde, Mukande on mantra, joka kundaliinijoogamestari Yogi Bhajanin mukaan auttaa puhdistamaan alitajuntaa. No niin taitaa tehdä suurin piirtein kaikki mantrat. Sen lisäksi tämä mantra tasapainottaa aivopuoliskoja ja tuo myötätuntoa sekä kärsivällisyyttä niille, jotka meditoivat mantraa.

Oli hienoa huomata, miten aluksi me meditaation vetäjät ikään kuin ohjasimme ryhmää sekä mantran että käsien liikkeiden suhteen, vaikka mantra tulikin ipodista. Tosi pian homma kiepsahti vähän toiseen malliin, eli koko ryhmä kannatteli toisiaan, eikä meidän vetäjien tarvinnut kuin tehdä mukana. Aika meni taas tavattoman nopeasti, ja koska homma oli niin hauskaa, olisi sitä voinut jatkaa vielä pidempäänkin. Tosin joillekin tottumattomille näytti istuminen tuottavan vaikeuksia. Niin se usein on, se on se vaikein kohta.

Meditaation jälkeen oli tarjolla vielä kirtan, mutta minä en jäänyt enää mantraamaan. Sen sijaan pyöräilin kotiin syömään yhdessä siipan kanssa.

Jos haluatte katsella Tera Naamin kauniin ja herkän version Gobinde, Mukande -mantrasta ja katsella uuden ja upean videon, kannattaa piipahtaa täällä.

Ei kommentteja: