tiistai 9. kesäkuuta 2015

Varpaat joogatunnillaOhjaan joogaharjoitusta, jossa toistuu pariin kertaan sama asana. Maataan selällään alustalla, ja ikään kuin työnnetään varpaita poispäin kehosta. Siinä koko asana kaikessa yksinkertaisuudessaan. Joidenkin varpaat ojentuvat kauniisti ja pitkälle, toisten pököttivät ihan suoraan kattoa kohti. Eivätkö he kuulleet mitä piti tehdä? Toistan ohjeen. Edelleen varpaat kohti kattoa. Eivätkö he ymmärrä mitä piti tehdä? Joukossa on joku maahanmuuttaja, eikö hänen suomen kielensä riitä tämän ohjeistuksen ymmärtämiseen? Pitäisikö varmuuden vuoksi toistaa sama englanniksi, auttaisiko se?

Ja sitten toisaalta, mikä poliisi minä olen vahtimaan miten ihmiset jooga-asanansa tekevät? Minä ohjaan ja autan niin pitkälle kuin voin, mutta kyllä heidän on itse harjoitukset tehtävä.

Loppujen lopuksi oletan, että kaikki ymmärtävät ohjeet ja tekevät asanan sillä tavalla kuin se on heille mahdollista. Joidenkin varpaat nyt vaan sojottavat kohti kattoa, vaikka toisten varpaat ojentuvat ihan eri suuntaan.

Ei kommentteja: