keskiviikko 5. helmikuuta 2014

PunajuuritestiJoogisen ajattelun mukaan monet sairaudet juontuvat siitä, kun vasta ja suolisto ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Itse asiassa myös koululääketiede on alkanut löytää monien sairauksien perimmäisiä syitä suolistosta. Joka tapauksessa kaiken sen mitä me syömme, pitäisi olla vain läpikulkumatkalla suolistossamme, eikä jäädä asumaan tai pesimään sisällemme. Ohje onkin, ettei meidän pitäisi syödä mitään, mitä emme voi sulattaa 18–24 tunnissa. Koska naisten ruuansulatus on keskimäärin nopeampi kuin miesten, olisi naisten hyvä sulattaa ruokansa 18–21 tunnissa. Ruuansulatukseltaan hitaammilla miehillä ruoka voi viipyä elimistössä sen 21–24 tuntia.

No mistä sitten tietää kuinka nopea tai hidas oma ruuansulatus on? Sen selvittämiseksi on olemassa yksi vallan mainio keino – tadaa – punajuuritesti. Proseduuri on yksinkertainen. Ensin syödään ruokaa, joka sisältää punajuurta, ja pannaan merkille kellonaika, jolloin tämä ateriointi tapahtuu. Punajuurta kannattaakin syödä myös muulloin kuin jouluna, ja myös muissa muodoissa kuin etikkasäilykkeenä, sillä punajuuri puhdistaa maksaa ja suolistoa ja säätelee kehon sokeritasapainoa. Siksi punajuuri kuuluu joogiseen ruokavalioon, ja yhdessä vuohenjuuston kanssa se on tosi herkkua. Punajuuren syömisen jälkeen odotetaan, että ruoka tulee ulos. Kyseinen ruoka tai se mitä siitä on jäljellä on helppo tunnistaa punajuurelle tyypillisestä punaisesta väristä, sillä väri ei katoa minnekään ruuansulatusprosessin aikana. Sitten suoritetaan laskutoimitus: montako tuntia ehti kulua inputin ja outputin välillä.

Muutama päivä sitten pääsin syömään ruokaa, jossa oli reilusti punajuurta. Yllätys oli suuri, kun ruoka tuli ulos jo 14 tunnin kuluttua. Kaikkien aikojen ennätys punajuuritestissä! Joskus on mennyt se 21 tuntia ihan helposti, ja ehkä vähän ylikin.

2 kommenttia:

Uusavuton kirjoitti...

Mielenkiintoista! Tätä voisi kokeilla joskus:)!

Jagdev Kaur kirjoitti...

Ilman muuta kannattaa kokeilla. Tulos voi olla yllätys - tai sitten ei :)