torstai 20. helmikuuta 2014

Yogi Bhajan SuomessaValkoisen tantran meditaatiossa heiluin aina tauoilla kameran kanssa ja räpsin kuvia. Otin kuvia myös meditaation vetäjästä Satsimran Kaurista. Kun kysyin häneltä, saanko käyttää kuvia, hän antoi luvan mutta pyysi myös, että lähettäisin hänelle kuvia hänestä itsestään, sillä juuri itsestään hänellä ei kuvia paljon ole. Lupasin, ja lähetinkin. Satsimran vastasi viestiini, ja kertoi että hän on käynyt Suomessa Yogi Bhajanin kanssa.

Olen joskus aiemminkin kuullut huhuja siitä, että Yogi Bhajan olisi piipahtanut Suomessa, mutta kukaan ei ole tuntunut tietävän siitä sen enempää. Nyt Satsimran kertoi, että oli elokuu vuonna 1986, ja he tulivat Tukholmasta Helsinkiin. Satsimranin mielestä oli kylmä ja Helsingin kadut olivat leveitä ja melko autioita. Hän muistelee shopanneensa myös vähän. Ehkä kiinnostavin tieto on kuitenkin se, että Satsimran kertoi Yogi Bhajanin opettaneen jonkun kotona.

Ai että miten mukavaa olisi tietää kenen kotona, ja ketä siellä oli paikalla. Ja mitä Yogi Bhajan opetti. Suurin osa Yogi Bhajanin opetuksista on otettu videolle, mutta olisiko nyt niin, että juuri tästä tilaisuudesta ei ole olemassa tallennetta. Toinen vaihtoehto on, ettei sitä nauhaa ole vaan vielä löydetty hänen jälkeenjääneistä arkistoista. Tai sitten kukaan ei pidä kiinnostavana jossakin Suomessa jonkun kotona tehtyä tallennetta.

Ei kommentteja: