sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Aamuharjoituksen uusintaaSekin mukava puoli töiden loppumisessa on, että nyt eivät aamut ole enää kiireisiä kun ei tarvitse ehtiä junalle. Niinpä voin tehdä vähän pidemmän joogaharjoituksen jos siltä tuntuu.

Itse asiassa juuri tänään uusin vähän joogaharjoitukseni sisältöä. Edelleen aloitan lukemalla Japjin. Sitten teen muutaman lämmittelyliikkeen, mutta kyllä täytyy sanoa että asanoiden tekeminen on jäänyt viime aikoina aika vähälle. Enkä muista koska olisin tehnyt jotakin kriyaa osana harjoitustani. Ehkä joskus alkusyksystä. Ei vaan yksinkertaisesti ole ollut aamuisin aikaa. Olen siis tehnyt muutaman täsmäasanan, yleensä aikalailla samoja koska se oma keho tarvitsee kaikista eniten juuri niitä tiettyjä liikkeitä. Tarpeen mukaan olen tehnyt myös muita liikkeitä. Asanoiden jälkeen olen tehnyt ja edelleenkin teen jonkin meditaation.

Tänään aloitin ihan uuden meditaation tekemisen, ja ajattelin tehdä sitä ainakin 40 peräkkäisenä päivänä. Usein teen harjoitussarjaa tai meditaatiota jonkin aikaa, niin että pääsen tutustumaan siihen ja sen vaikutuksiin oikein kunnolla, mutta nyt ajattelin oikein laskea päiviä ja tähdätä siihen 40 päivään. Ihan jo siitäkin syystä, että kyseessä on minulle tosi tärkeä ja tarpeellinen harjoitus.

Meditaatiossa istutaan risti-istunnassa ja ojennetaan käsivarret suoriksi sivuille. Kuuluu siihen muutakin, mutta en nyt selitä kaikkia yksityiskohtia. En ole hetkeen aikaan tehnyt mitään sellaista missä kannatellaan käsiä, joten tänään iski vähän epäusko että kuinka mahdan jaksaa. Tähtään siihen, että teen meditaatiota 11 minuuttia kerrallaan, mutta aloitin tänään 4 minuutilla. Heti kun aloitin, yritti mieli väittää että en tule jaksamaan. Ei pysy kädet ojennettuina. Jatkoin silti, ajattelin että katsotaan kuinka käy. Sen verran mieli sai uskoani horjutettua, että katsoin kesken meditaatiota kelloa. Kelosta huomasin, että olin jo puolessa välissä, ja silloin tiesin jaksavani loppuun asti. Ai hitsi miten hyvältä tuntui koko ylävartalossa kun homma oli ohi ja saatoin laskea kädet alas.  Huomenna lisään aikaa minuutin, ja niin etenen joka päivä kunnes teen meditaatiota sen 11 minuuttia päivässä. Tosin voi olla, että jossakin vaiheessa pystyn lisäämään vain 30 sekuntia päivässä, mutta ei se haittaa.

Ei kommentteja: