tiistai 4. joulukuuta 2012

Numeroita ja kauneudenhoitoaOlen varmaan jo aiemminkin sanonut, että minulla on vaikeuksia numeroiden kanssa, enkä osaa laskea käytännössä juuri yhtään. En tiedä onko olemassa numeroihin liittyvää luki-häiriötä, mutta jos on, minulla taitaa olla sellainen. Tänään sain siitä taas hauskan muistutuksen.

Eilen illalla ajattelin itselleni taas aamuherätyksen, niin kuin yleensä illalla teen. Makuuhuoneessa on kelloradio, jonka digitaaliset numerot näen pimeässäkin. Ajattelin herääväni 4.30 niin kuin lähes joka aamu. Aamuyöstä katson kellon numeroita yleensä kerran tai pari, ja kun totean että ei ole vielä 4.30, jatkan uniani. Niin tänäkin aamuna. Sitten yhtäkkiä heräsin, ja totesin että kello on jo 4.40 ja minä siis nukkunut 10 minuuttia pommiin. Vähän ihmettelin, sillä yleensä herään tosi täsmällisesti. Mitään vahinkoa ei ollut tapahtunut, sillä olin menossa tekemään oman joogaharjoitukseni eli sadhanan ja sen jälkeen suunnittelin meneväni takaisin sänkyyn lepäämään, sillä on etäpäivä eikä tarvitse lähteä junalle.

Näin tapahtui. Mutta kun sadhanan jälkeen katsoin kelloa, oli se vasta vähän yli neljä. Mietin miten se on mahdollista. Ensin ajattelin joutuneeni jonkinlaiseen aika-anomaliaan, mutta tarkemmin mietittyäni arvelin että olin herännyt vahingossa jo 3.40. Olin siis tilannut itselleni herätyksen 4.30 mutta vahingossa herännyt jo 3.40. Tällainen on ihan tyypillinen numerovirhe minulle, mutta että teen niitä unissanikin, se oli ihan uutta.

Laitanpa tähän vielä muistutuksen joogisesta kauneudenhoitovinkistä. Se kun on yksinkertaisuudessaan niin mainio, varsinkin tähän aikaan vuodesta kun iho alkaa olla paperinohutta riivinrautaa. Kyseessä on kylmäpuristettu manteliöljy, jota saa luontaistuotekaupoista. Sitä joka päivä lusikallinen sisäisesti, ja ulkoisesti niin paljon kuin hipiä vaan imee, niin johan pehmenee iho, liikkuu nivelet ja kiiltää hiukset. Itse laitan öljyä hilseilevästä päänahasta alkaen melkein joka paikkaan, ja tosiaan otan sen ruokalusikallisen sisäisesti joka päivä. Mainio juttu on se, että vaikka olen mantelille allerginen, en saa öljystä mitään allergiaoireita. 

Kannattaa kokeilla jos on kuivumiseen taipumusta. Ja kelläpä ei olisi tähän aikaan vuodesta.

3 kommenttia:

Lara kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Menen heti ensi tilassa ostamaan manteliöljyä. Tartun nimittäin aina tilaisuuteen, millä saa nivelet liikkumaan :)

Tuitun Tupsut kirjoitti...

Minultakin on tuo laskutaito rapistunut, sekä unohtunut kun en ole sitä juurikaan nykyisin käyttänyt. Niinpä olen leikilläni sanonut, että”minä osaan laskea kissan ulos sekä sisään sujuvasti” tosin ei minulla tällä hetkellä ole kotieläimiä.
Kiitos vinkistä, tuota manteliöljyä täytyykin lähipäivinä ostaa ja kokeilla.
Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Hyvä, kokeilkaa ihmeessä manteliöljyä. Minulla on näin talviakkaan kaksi pulloa: yksi vessassa ihon öljyämistä varten ja toinen jääkaapissa sisäiseen käyttöön. Jääkaappikylmää kun ei ole kiva laittaa iholle suihkun jälkeen :)