tiistai 18. joulukuuta 2012

Lähdön tunnelmaaJoulu on jo sen verran lähellä, että meidän on aika pakata reput ja matkalaukut ja poistua maasta. Lähteä vähän lämmittelemään ja tankkaamaan valoa kevättalvea varten. Mennä patikoimaan tulivuoren rinteitä pitkin. Joogaa unohtamatta; oletettavasti minun harjoitukseni jatkuu taas hotellihuoneen vessassa, etten häiritsisi nukkuvaa siippaa.

Oikein mukavaa ja rauhallista joulunaikaa kaikille. Muistakaa kohtuus joulupöydässä. Ja sitten kun olette syöneet liikaa, oloa helpottaa kun istuu muutaman minuutin timantti-istunnassa kantapäiden päällä (jos polvet ja keho muutenkin sallii). Se asana auttaa sulattamaan vaikka pieniä kiviä.

5 kommenttia:

Tea kirjoitti...

Hyvää matkaa! Kuulostaa ihanalta, vaikka itse olenkin niin jouluihminen ettei mua saisi pois Suomesta tähän aikaan vuodesta vaikka lupaisi mitä. :)

Lara kirjoitti...

Voi vitsi, ei ole mun kehoni timantti-asanaan taipunut enää n. viiteen vuoteen. Vielä en ole antanut periksi. Jos vaikka nivelten kohdalla kävis sama positiivinen muutos, kun ikänäön. Olen nimittäin kuullut, että mitä vanhemmaksi tulee, niin lukulasien käyttö vähenee, tai jopa joissain tapauksissa niistä voi kokonaan luopua.
Oikein mukavaa matkaa ja hyvää Joulun aikaa sinulle.
Itse olen kerran tähänastisen elmäni aikana viettänyt Joulun lämpimässä. Oli oikein vaikuttava elämys.

Jagdev Kaur kirjoitti...

En mnäkään päässyt timantti-asanaan kun aloitin joogan, enkä pitkään aikaan sen jälkeenkään. Mutta pikkuhiljaa etureidet venyivät, ja nilkan lihakset. Mutta minulla on onneksi vielä suht terveet polvet, mikä helpottaa. Timantti-istunnassa kantapäät osuvat pakaroissa sellaisiin pisteisiin ja alueisiin, jotka auttavat ruuansulatusta. Niihin pisteisiin on tosi vaikea päästä käsiksi muuten, mutta timntti-istunnassa pisteiden aktivointi käy melkein huomaamatta.

terhi kirjoitti...

Hmmm.. piti oikein tarkistaa mihin pisteisiin kantapäät osuu. Ei paljon mihinkään, maatiaismallin pohje- ja ja takareisilihakset pitävät sen verran hyvin kehoa kannatuksessa, että kantapäät lähinnä kevyesti nojaavat takapuoleen. Harmi, vatsan toiminnan edistäminen olisi tervetullutta. Olisiko muita vinkkejä?
Oikein ihanaa matkaa teille!

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kyllä se maatiaismallinen takapuoleen nojailu riittää :) Ei tässäkään asanassa tarvitse ihmeitä tehdä. Kundaliinijoogassa on myös "Healthy bowel system" -niminen kriya, joka auttaa vatsan toimintaa. Kokeilepa löytyykö googelilla.