tiistai 26. maaliskuuta 2013

Itkua ja nauruaAina välillä kundaliinijoogatunti – ja kuvittelisin että tämä pätee muihinkin joogalajeihin – saa ihmisissä aikaan hyvinkin näkyviä reaktioita. Monet itkevät tunnilla, varsinkin meditaation ja lopuksi laulettavan Aurinkolaulun kohdalla. Sitä olen harrastanut itsekin vuosikausien ajan; jostain syystä se kyynel vaan kohoaa helposti silmäkulmaan joogan yhteydessä. Ja hyvä niin, mikäs sen turvallisempi ja parempi paikka itkeä kuin joogatunti.

Sen sijaan naurunpyrskähdykset, jotka nekin ovat ihan tavanomaisia reaktioita joogatunneilla, ovat ehkä vähän harvinaisempia. No siis ainakin itselleni. On yksi liike, jossa kädet pyörivät kuin siipiratasaluksen siipi, tai joku voisi kutsua sitä kissan uimiseksi, joka alkaa aina minua vähän naurattaa. Mutta ei silti ole koskaan aiheuttanut mitään naurunpyrskähdyksiä. Eli aika hillittyä on minun nauruni joogatunneilla, paitsi kun harjoitussarjaan kuuluu osa, jossa nauretaan ihan kunnolla ääneen. Kyllä, sellaisiakin harjoituksia on.

Tänään kun ohjasin tuntia, yksi joogaajista sai ihan kunnollisen naurukohtauksen. Hän meni hetkeksi oikein salin ulkopuolelle, jotta sai naurunsa lakkaamaan. Ja mikäpäs siinä, hauskaa jos naurattaa, kunhan ei häiritse muita. Eikä hän häirinnyt. Tunti oli lopuillaan enkä enää oikein ehtinyt luontevasti selittää, että jooga saa kaikkea tällaista aikaan. Toivottavasti hän ei itse hämmentynyt omasta reaktiostaan. Ehkä otan asian ohimennen puheeksi seuraavalla kerralla, jos se vielä tuntuu tarpeelliselta.

Ei kommentteja: