maanantai 18. maaliskuuta 2013

Sielun piipahdus osa 2Jokin aika sitten kirjoitin keskenmenooni liittyen siitä, etten käsitä mikä mieli sielun on tulla tänne vain muutamaksi viikoksi, ja sitten mennä pois. Eilen sain siihen vastauksen. Se tuli sähköpostiini mutkitellen toiselta puolen maapalloa. Samalla huomasin, kuinka huonosti lopulta tunnen karmista oppia ja siihen liittyviä asioita. Eipä niitä koulussa opetettu. Ja Raamatusta jälleensyntymään viittaavat asiat on aika tarkkaan poistettu vuosisatojen saatossa. Toki olisin voinut etsiä käsiini alan kirjallisuutta, mutta siihen en ole vielä tuntenut tarvetta.

Joka tapauksessa minulle kerrottiin, että sieluilla, jotka tulevat noin lyhyeksi aikaa maan päälle, on vain hyvin vähän karmaa selvitettävänään. Eli meidän luona vieraillut sielu sai pyyhittyä taulunsa puhtaaksi niiden parin viikon aikana, jotka hän täällä oli. Sen jälkeen hänen ei tarvitse enää tulla tänne uudelleen. Tämäkin on vähän hankala ajatus monelle meistä länsimaalaisista, jotka haluaisimme elää ikuisesti ja ajattelemme, että syntyminen uudelleen ja uudelleen tänne maan päälle on jollakin tavalla juuri sitä. Kun tavoite kuitenkin on oppia tästä elämästä ihmisenä mitä opittavissa on, ja sen jälkeen siirtyä siitä pois.

Sähköpostin kirjoittanut ihminen lisäsi viestiinsä vielä, että meidän luona piipahtanut sielu tiesi valita äidin, joka osasi ottaa tilanteen hallintaan oikealla tavalla, arvokkaasti, sillä mikään sielu ei halua tuottaa tuskaa toiselle sielulle. Kauniisti sanottu, joskaan en ole ihan varma onko ”arvokas” ihan joka kohdassa juuri se sana, jolla itse kuvaisin suhtautumistani asiaan. Välillä on pitänyt parkua silmät päästään. Mutta se on varmasti totta, niin kuin taisin kirjoittaa jo aiemminkin, että löydän tästäkin asiasta paljon hyviä puolia ja asioita, joita voin oppia. Enkä jää tapahtumiin jumiin, vaan jatkan eteenpäin.

Ei kommentteja: