tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kukkivaa vuodenaikaa odotellessa

Minulla on syntymäpäivä helmikuussa. Siksi olen pienestä pitäen saanut tulppaaneja syntymäpäivänäni. Aiemmin olin asiasta usein vähän nyreissäni. Tulppaanit tuntuivat niin arkisilta, ruusut olisivat olleet paljon hienompia. Nykyisin ajatus on muuttunut, ja tulppaanit ovat tosi tervetullut piristys olohuoneen pöydälle. Tosi harvoin - käytännössä en koskaan - osta niitä itse meille kotiin, mutta onneksi muut tuovat kukkien kauneutta tullessaan. Tällaiset toi Jiwan Shakti





Orkidea on ollut jo pitkään kukassa. Ja kukkii edelleen.
Entäs tämä kaktus sitten. Onko se myöhässä kukkiva joulukaktus, vai aikaisessa oleva pääsiäiskaktus. Itse asiassa yritin saada sen kukkimaan ennen joulua, mutta jotain meni kastelussa vikaan, ja se alkoi vaan kasvattaa lehtiä. Luulin että se kukkii vasta ensi talvena seuraavan kerran, mutta niin vaan alkoi kukkaa pukkaamaan kevään kynnyksellä.
Kuinkakohan kauan pitää vielä odottaa siihen, että ulkona alkaa kukinta. Täytyy myöntää, alan olla jo vähän kärsimätön kevään odottelija. Yleensä pääsiäisenä on päässyt jo pihatöihin ja pyöräilemään, mutta tuskin tänä vuonna. Osaltaan se tietenkin johtuu siitä, että pääsiäinen on niin aikaisin, mutta silti.


Ei kommentteja: