Jotenkin nämä keskiviikon
keittopäivät inspiroivat ruokapostauksiin.
Juttu meni näin: olin eilen työpaikan
keittiössä lopettelemassa lounastani kun yksi kollega tuli syömään omia
eväitään. Hän laittoi mikroon niin mielenkiintoisen näköistä sörsseliä, että
oli pakko kysyä. Ja muutenkin, väijyn usein kollegoiden eväiden koostumusta,
sillä niistä voi saada hyviä inspiraatioita oman ruokalistan
monipuolistamiseksi. Kollega vastasi, että kyseessä oli kikhernekeitto.
Sellaisesta en ollut koskaan kuullutkaan (kaikki muut ovat taas, vai?) joten
kysyin valmistusohjetta. Kollega kertoi samalla kun lämmitteli ruokaansa. Viimein
hän istui pöytään, otti lusikan käteensä ja alkoi syödä. Sitten hän räjähti
nauruun. Hän luuli ottaneensa evääksi kikhernekeittoa, mutta olikin ottanut
kalkkunaa punaviinikastikkeessa.
Netistä vielä tarkistelin millaisia
ohjeita sinne oli kirjoitettu. Lopulta päädyin ruuanvalmistukseen tämän,
Chocochilin marokkolaisen kikhernekeiton ohjeen mukaan. Tosi hyvää! Ja käy myös vegaaneille. Tuoretta
sitruunaa ei ollut, joten turautin sitruunamehua pullosta vähän liikaa, se
virhe pitää korjata ensi kerralla. Ja tomaattipyreen korvasin krouvisti
ketsupilla, ei tämä kotikokkaus niin nuukaa ole.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti