keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Mitä kaapista löytyy –keittoTänään teimme niin mielenkiintoisen makuista soppaa, että pitää ihan kirjoittaa ohje ylös. Sopalla on toki esikuvansa, joten ihan omasta päästä ei tämä makuyhdistelmä syntynyt. Esikuvasta huolimatta sopan raaka-aineet saneli suurimmalta osalta se, mitä kaapista sattui löytymään. Ja näitä löytyi:

4 porkkanaa
puolikas fenkoli
punainen suippopaprika
pala tuoretta inkivääriä
valkosipulin kynsiä
kasvisliemikuutio

Nämä veteen kiehumaan, kunnes ovat kypsiä. Jos kaapista olisi löytynyt, olisin laittanut keittoon myös perunan tai pari. Mutta kun ei ollut niin en laittanut. Kaiken kypsyttyä annoin sauvasekoittimen laulaa, eli surautin kaikki soseeksi. Lisäsin purkillisen tuorejuustoa, makuna taisi olla tällä kertaa jokin pippurijuttu. Vielä lisäsin yhden appelsiinin puristetun mehun. Ja teelusikallisen sokeria, joka pyöristi kitkerän maun.

Sitten ei kun syömään. Kauniin oranssinpunainen keitto olikin yllättävän voimakkaan makuista, enkä oikein osaa sanoa mistä sellainen maku oikein tulikaan. Eipä sillä väliä, hyvää oli ja vatsa tuli täyteen.

2 kommenttia:

terhi kirjoitti...

Nam, kuulostaa herkulliselta, harrastan myös näitä kaapin kallistuskeittoja, mutta en ole koskaan appelsiinamehua laittanut. Tosin juuri tanaan työkaveri kertoi tehneensä sämpylät appelsiinimehuun, ja herkullisia oli tullut.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Yllättävän hyvin sopi aplarimehu porkkanan kanssa, sitä makua on vähän vaikea kuvitella jos ei ole maistanut. Varmasti käy myös purkitettu mehu, kunhan ei hölväytä liikaa sitä :)