lauantai 20. huhtikuuta 2013

Joogaa siellä, joogaa täälläOn ollut pitkästä aikaa tosi joogantäyteinen viikko. Olen ohjannut itse kaksi joogatuntia, käynyt joogamassa kahdella toisen opettajan pitämällä tunnilla. Niin, ja tietenkin tehnyt omat harjoitukset joka aamu, paitsi tänään kun olin aamusadhanassa. Olen kirjoittanut ja lukenut joogasta, tai sitten puhunut. Eikä yhtään kyllästytä.

Töissä huomaan, että kaipaan kovasti aikaa jolloin jaoin saman kahvihuoneen toisten joogaa harrastavien kanssa. Vaikka olimme keskittyneet eri joogasuuntauksiin, yhteistä höpötettävää löytyi tosi paljon. Ja joogasta puhuminen tai kirjoittaminen on melkein yhtä mukavaa kuin joogaaminen; joogata ei voi ihan koko aikaa mutta jollakin tavalla jooga voi olla läsnä kutakuinkin kaikessa tekemisessä.

Kävinkin viikolla tervehtimässä entistä kahvihuonekollegaa hänen nykyisessä kahvihuoneessaan. Voi mikä ilo oli päästä päivittämään nykyiset joogakuulumiset, ja muutkin tietenkin. Niin se menee meistä monilla, että joogaharjoitusten tekemisessä on aktiivisempia ja sitten vähän vähemmän aktiivisia kausia. Työelämä ja siviilielämä vaikuttavat näihin asioihin. Ja sitten on myös hetkiä, jolloin pitää vetäytyä vähän kuin tauolle ennen kuin voi jatkaa.

Omaa tilannettani joogan suhteen en kauhean selvästi näe, että mikä se nyt on. Yhtäältä haluan kehittyä paremmaksi opettajaksi, ja opettaa. Toisaalta olen hullaantunut pitkiin meditaatioihin, ja niiden ohjaaminen jonkun kanssa tai muuten vaan osallistuminen on tällä hetkellä ihan huippujuttu. Kolmanneksi on taas kivaa käydä tunneilla tekemässä fyysisiä eli siis asanoihin perustuvia joogaharjoituksia. Onneksi näistä ei nyt tarvitse valita, vaan lautaselle mahtuvat kaikki.

Ei kommentteja: