tiistai 30. huhtikuuta 2013

Joogaten vappuunMinulla oli tänään ihan normaalisti se ainoa vakituinen kundaliinijoogatunnin ohjaaminen, joka minulla aina tiistaisin on. Vappuaatosta huolimatta. Ja tulihan sinne jokunen joogaajakin, ehkä puolet siitä mitä tunnilla on viime aikoina noin muuten käynyt väkeä. Tunti tuntui olevan ohi yhdessä hujauksessa, mihin varmastikin vaikutti se, että ennen joogatuntia samassa tilassa oli toinen tunti. Yleensä meitä ennen ei salissa ole mitään aktiviteetteja, joten saavumme saliin pikkuhiljaa, yksi kerrallaan. Minä istun mielelläni salissa jo hyvissä ajoin, kuulostelen tunnelmaa ja energioita, ja mietin että millaisilla lämmittelyharjoituksilla olisi hyvä aloittaa.

Tänään teimme reippaita lämmittelyliikkeitä ja sen jälkeen kriyan, joka on meditaatio. Kundaliinijoogassa kriya voi tarkoittaa joko fyysistä harjoitussarjaa tai meditaatiota. Tarkoittipa kriya kumpaa vaan, se voi koostua yhdestä tai useammasta liikkeestä. Sana kriya tarkoittaakin toimintaa. Miksi joidenkin meditaatioiden nimi sitten on meditaatio, ja joidenkin kriya. Ei mitään hajua. Enkä tiedä millä perusteella jokin kriya on harjoitussarja, ja jokin toinen on meditaatio. Todennäköisesti niillä on jokin ero, mutta minulle ei ole valjennut että mikä.

Joogatunnin jälkeen oli kiire kotiin. Tai ainakin hoppu pois kaupungilta, siellä alkoi olla jo sellaista menoa ja meininkiä että parempi poistua. Tulla tänne kotiin siipan kokkausten äärelle. Kotimatkalla mietin, että olisi minulla ollut pullo alkoholitonta kuohujuomaa, mutta se ei ole jääkaapissa. Eli jää tänä vappuna juomatta. Pitäisiköhän se yrittää muistaa laittaa kylmään ennen juhannusta?

Oikein mukavaa vappua kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa vappua! Ja kiitos kriyavinkeistä, kokeilenkin niitä pikimmiten! -loomis

Jagdev Kaur kirjoitti...

Ole hyvä :)
Ja tosiaan lisää vinkkejä voi kysellä. Muutkin kuin Loomis. Vastaan sitten mitä mieleen juolahtaa.