keskiviikko 25. syyskuuta 2013

HiuksetSiitä on nyt vähän reilu vuosi aikaa, kun viimeksi kävin kampaajalla leikkauttamassa hiukseni. Kampaaja meni ja ohensi hiukset ihan kauheiksi – mitäs pidin silmäni kiinni enkä vahtinut mitä tapahtuu. Tässä vuoden mittaan latvoja on kyllä tasailtu ihan kotikonstein, terävillä ompelusaksilla. Sen homman voisi tehdä taas, mutta peilin kautta toimiminen näin pitkien hiusten kanssa on kieltämättä vähän hankalaa, käsissä ei tahdo pituus riittää. Odottelen, jos meille tulisi kylään joku, jolla pysyy kampa ja sakset kädessä.

Se täytyy sanoa, että näin pitkät hiukset ovat kyllä helppohoitoiset. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni päässyt sellaiseen rytmiin, että pesen hiukset pari kertaa viikossa. Muuten ne saavat enimmäkseen olla, yleensä jollakin tavalla kiinni. Eikä niihin tarvitse tunkea mitään tököttejä, sen kun pesee shampoolla ja hoitaa hoitoaineella, siinä kaikki. Edellisen kerran kun minulla oli pitkät hiukset, jouduin pesemään ne joka toinen päivä. Muuten päänahka alkoi kutista ja sattua aivan sietämättömästi. Mutta silloin oli elo hiusten kanssa muutenkin erilaista. Jouduin esimerkiksi pitämään hiukset kiinni myös öisin, sillä muuten hiuskasoja eksyi suuhuni, ja sai aikaan epämiellyttäviä oksennusrefleksikohtauksia. Näiden nykyisten hiusten kanssa ei niin ole tapahtunut, vaikka pidän ne öisin auki. En tiedä mistä johtuu, ehkä olen alkanut nukkua suu kiinni, tai jotain.

Edellisten pitkien hiusten kanssa oli myös se ero nykyiseen, että silloin värjäsin niitä. Ne olivat punaiset. Nyt ne ovat värin(kin) suhteen luonnontilassa, ja täytyy sanoa, että ne ovat aika kummallisen väriset. Vaaleat, mutta hyvin tumman vaaleat, ja samalla vähän punertavat. Kasvojen läheltä hopeaiset, latvoista enempi hunajan väriset. Kummalliset kerta kaikkiaan. Aikoinaan leikkautin pitkät hiukseni lyhyiksi, sillä minusta alkoi tuntua, että olin liian vanha pitämään pitkiä. Aikuisella naisella pitää olla asialliset, lyhyet hiukset. Nuoret naiset voivat huinia pitkissä hiuksissa. Onneksi se ikä, siis lyhyiden aikuishiusten ikä on mennyt ohi, ja voin taas antaa hiusten kasvaa.

4 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

Tosiaan, mistä tulee se näkemys, että pitkät hiukset eivät sovi aikuiselle naiselle...itse olen laiskuuttani pitänyt ne aina pitkinä. Kuten mainitsit, niille ei tarvitse tehdä paljon mitään. Hoitoainettakin lakkasin käyttämästä joku 10 v sitten, huomasin etten tarvitse sitä mihinkään. Ja hiuksetkin tuli leikattua itse ihan viime aikoihin asti. Jotenkin vaan jälki alkoi olla niin hävyttömän näköistä, että annan ammattilaisen hoitaa sen asian jatkossa :)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Et käytä hoitoainetta? No kesällä se varmasti menettelee, mutta eivätkö hiuksesi sähköisty talvella? Se on yksi iso syy miksi minä jatkan hoitoaineen käyttämistä. Tosin olen ymmärtänyt, että ihmisissä on henkilökohtaisia eroja sen suhteen, kuinka sähköisiä he ovat. Minä taidan olla sieltä sähköisimmästä päästä, ja kärsin siitä kovilla pakkasilla.

Sat Miter kirjoitti...

Ilmankos mun hiukset aina talvisin leijuu...ei vaan, ei auta hoitoaine kohdallani siihen ongelmaan. Kyllä me ihmiset päästään aika helpolla, ajattele kissoja, aina kun ne ajattelee (talvisin) saavansa paijausta, ne saakin ensin säkärin. Tai joskus, jos ne riehuu sohvalla, se oikein lyö sinistä lieskaa.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Voisiko ne kissat käyttää hoitoaineitta... ehkä ei sitten kuitenkaan.
Kovilla pakkasilla minäkin saan siipasta säkäreitä. Kuvittelen saavani paijausta, mutta ensimmäisenä tulee tälli. Ja sitten vasta sitä paijausta.