lauantai 7. syyskuuta 2013

TaasJälleen kävi niin, että olin aamusadhanan vetäjän lisäksi ainoa, joka oli kömpinyt paikalle. Missä kaikki muut ovat? Lämpimissä vuoteissaan, unten mailla? En tiedä miten monta kertaa olen tämän saman jutun blogiini kirjoittanut, mutta taas se tulee: juttuhan on siis niin, että enkelitkin kadehtivat meiltä ihmisiltä aamusadhanaa. Sadhana on se, missä hyvin voimme voittaa mukavuudenhalumme, väsymyksen ja nälän. Ihan vaan saapumalla paikalle ja osallistumalla. Enkeleillä ei sitä mahdollisuutta ole, koska niillä ei ole materiaalista ruumista, joka kaipaa lepoa, ravintoa ja lämpöä.

Ja tämän kirjoitettuani haluan todeta, että tarkoitukseni ei suinkaan ole paheksua niitä, jotka mielummin nukkuvat omassa vuoteessaan kuin tulevat sadhanaan. Ja mitäpä minä tiedän, ihmisillä voi olla vaikka millaisia esteitä, joiden takia he eivät pääse paikalle. Minua vaan hämmästyttää se, että miten ihmiset voivat olla tulematta sadhanaan. Ehkä tämä kertoo vaan minun addiktoitumisesta siihen käsittämättömän pyhään, rauhalliseen ja onnelliseen olotilaan, joka sadhanasta seuraa.

Ja taas sadhana oli ihan täydellinen, vaikka meitä oli vaan kaksi ihmistä paikalla. Taas minä itkin, tällä kertaa viimeisestä mantrasta alkaen niin, ettei Aurinkolaulun laulamisesta tullut yhtikäs mitään. Eikä minulla ole mitään hajua, miksi itkin. Pitääkö siihenkin olla jokin syy? Ehkä minun sisälle vaan kertyy itkua, jonka on hyvä päästä ulos, ja sadhanassa siihen on hyvä tilaisuus. En tiedä.

Mahtavat, aurinkoiset ja lämpimät päivät vaan jatkuvat. On kuin laittaisi rahaa pankkiin aina kun aurinko lämmittää paneeleja, jotka lämmittävät talon lämminvesivaraajaa. Viime kuussa sähkölasku oli noin 100 euroa pienempi kuin yleensä elokuussa. Ja samalla pyöräilykausi vaan jatkuu. Vähän enemmän pitää jo laittaa vaatetta päälle, mutta muuten on oikein hyvät kelit ajella. Pyörähdimme tänään sellaisen 35 kilometrin lenkin, emmekä suinkaan olleet ainoat, jotka olivat lähteneet ulkoiluttamaan pyöriään. Hyvä välillä ajella, eikä vaan katsella televisiosta Espanjan ympäriajoa sohvalla löhöten.

4 kommenttia:

Rouva K kirjoitti...

Ehkäpä muut eivät nukkuneetkaan vaan hoitivat sadhanansa kotona? Äitinä, joka kyllä herää aikaisin meditoimaan mutta ei voi hipsia ulos kodistaan lasten vielä nukkuessa, en voi olla kirjoittamatta tänne tällaista huomiota :-)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kyllä, olet ihan oikeassa, ihmisillä voi olla vaikka mitä elämäntilanteita. Ja vaikka mitä konsteja hoitaa homma elämäntilanteista huolimatta.

Sat Miter kirjoitti...

Asuimme aiemmin niin ahtaasti, ettei ollut mitään toivoa tehdä harjoitusta jos joku oli kotona, varsinkaan aamuisin! Viikonloput olivat hyvin vaikeita hlökoht harjoituksen kannalta. Nyt kun olemme muuttaneet, nautin suunnattomasti voidessani hiipiä alakertaan vaikka viideltä :). Enpä kyllä edelleenkään ole joogasalin sadhanaan osallistunut.

Miten muuten itse toteutat oman harjoituksen, jos osallistut sadhanaan? Teekö sen siihen päälle?

Jagdev Kaur kirjoitti...

Mars mars kokeilemaan ryhmäsadhanaa joogasalille! Kun on kerran tai ehkä jopa kaksi kokeillut, tietää mistä jää paitsi :)

Jos osallistun sadhanaan, en tee omaa harjoitusta ollenkaan. Paitsi silloin, jos on jokin joka päivä tehtävä, esim. 40 päivän meditaatio kesken. Niin kuin nyt on. Silloin teen sen omani joskus myöhemmin kotona, viimeistään illalla. Mutta tarkkana saa olla, ettei se unohdu! Onneksi en ole vielä koskaan unohtanut, mutta voin hyvin kuvitella että se käy tosi helposti.

Joskus kuulin tutun tutusta, joka oli päättänyt tehdä tietyn meditaation 1000 päivänä peräkkäin. Hän olikin tehnyt sitä jo päälle 900 päivää, kun hän vaan oli ihan sujuvasti yhtenä päivänä unohtanut sen. Ja silloinhan mittari nollaantuu. Hän oli sanonut, että kokemus oli erittäin opettavainen.