sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syyspäivän tasausMinä aloitin tämän syyspäivän tasauksen pitkässä meditaatiossa heti aamulla, klo 5.30. Meillä oli ohjelmassa kahden ja puolen tunnin mantrameditaatio. Mantra oli tällä kertaa tämä.

Sat Siri
Siri Akaal      
Siri Akaal
Mahaa Akaal
Mahaa Akaal
Sat Naam
Akaal Muurt
Wahe Guru

Mantra on yksi gurmukhinkielisistä sadhanamantroista, ja juuri meidän aikamme eli Vesimiehen ajan mantra. Sen toistaminen muistuttaa meitä siitä, että olemme ajattomia ja kuolemattomia olentoja. Akaal tarkoittaa kuolematonta, ja juuri se toistuu mantrassa kerran jos toisenkin. Mantra antaa meille rohkeutta ja tekee meistä voittoisia kaikilla elämänalueilla.

Voittajan olo tuollaisen meditaation jälkeen kieltämättä aina onkin. Vaikka jokainen pitkä meditaatio sujuu edellistä helpommin ja nopeammin. Kun meditoimaan alkaa, 2,5 tuntia on yksi silmänräpäys. Ja juuri kun on päässyt hyvään vauhtiin, se jo loppuukin. Tämä ei ole vain minun mielipiteeni, vaan suurin piirtein kaikki, jotka ovat tuollaisessa meditaatiossa olleet, ovat ihmetelleet ajan nopeutumista. Tänään yksi osallistuja, jolle tämä oli ensimmäinen kerta, sanoi arvioineensa että on mennyt ehkä tunti kun meditaatio oli ohi.

3 kommenttia:

sorvatar kirjoitti...

Kuuntelen nykyisin silloin tällöin Snatam Kauria ja minulla on yksi levykin. Vinkkasin joskus, joten kiitos siitä.

sorvatar kirjoitti...

Oho, tuli "vinkkasin" vaan piti olla vinkkasit! Kirjoittaessakin pitäisi olla "joogamainen" ote, ei tulisi hätiköityja painalluksia.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Snatam Kaur laulaa kuin enkeli, ja musiikkikin on aika taivaallista. Hyvä jos leviää mahdollisimman monen korviin :)