sunnuntai 1. syyskuuta 2013

VaihtotalousviikonloppuViikonloppu on mennyt vaihtotalouden merkeissä. Omenoita on pihasta lähtenyt suuntaan jos toiseenkin, osa Pohjois-Suomeen asti. Myös raparperia ja kultapallon kukkia on kulkenut pyörän korissa maailmalle. Ja perennoja, niitä poistui yksi autolasti. Vielä jäikin, mitään harvennuksen merkkejä ei pihassa edes huomaa.

Tilalle olemme saaneet perunoita, porkkanoita ja ison kesäkurpitsan suoraan niiden kasvattajalta. Arvatkaa mitä meillä sitten tänään syötiin. Lisäksi sain viirivehkan vanhan, henkensä heittäneen tilalle. Niitä pitää kuulemma jakaa säännöllisin väliajoin, vaikka ruukussa ei erityisen ahdasta vielä olisikaan. Niin se pysyy hengissä, sain tietää.

Tällainen toiminta tekee alkusyksystä ihan mahtavaa aikaa. Laitetaan sadot jakoon, niin kaikkien ei tarvitse kasvattaa kaikkea. Viime kesä oli ihan mahtava ja siksi monenlaista satoa on nyt paljon tarjolla. Ehkä minunkin pitäisi tehdä ensimmäistä kertaa elämässäni omenahilloa. Mustaherukkahillo on kaapissa odottamassa talvea, ja raparperihillo johon kippasin rasiallisen mansikoita sekaan, on jo melkein loppu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa tosi hyvä idea vaihtaa puutarhojensa satoja toisten kanssa! Jokainen voi siten keskittyä paremmin omiin lajikkeisiinsa. Yhteisöllisyys kunniaan:)

T. Uusavuton:)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Juuri näin :)