maanantai 16. syyskuuta 2013

JoogaviikonloppuNo niin, palattu on. Olin nimittäin Saarijärvellä Suomen joogaliiton joogaopistolla joogailemassa koko viikonlopun. Kundaliinijoogaa ei ollut tarjolla, mutta oli integraljoogaa ja joogaliiton hathajoogaa. Totta kai kundaliinijoogan puuttuminen oli iso puute, mutta menihän se näinkin. Ja mukava on muistutella mieleen, millaisia harjoituksia muut tekee. Samalla huomaa, että todellakin kundaliinijooga on se minun ykköslaji. Ei siitä ole ollut epäilystäkään pitkään aikaan, tai no, sen jälkeen kun kundaliinijoogan löysin, mutta tuollaisen viikonlopun aikana muistuu mieleen, että miksi kundaliinijooga on minun ykköslajini.

Jotakin hauskaa ja hassua on siinä, että jooga elää tässä ajassa myös niin, että eri joogamuotoja on rekisteröity. Kundalini yoga as taught by Yogi Bhajan eli kundaliinijooga Yogi Bhajanin opetusten mukaan on rekisteröity tavaramerkki. Niin on myös se suuntaus integraljoogasta, jota oli viikonlopun ohjelmassa. Lisäksi Suomen joogaliitto on rekisteröinyt liiton nimeä kantavan SJL-joogan. No joo, mutta olisiko kuitenkin jokin muu nimi ollut mukavampi kuin SJL-jooga? Samaisella joogasuuntauksella on muutamia lempinimiä, kuten mummojooga ja villasukkajooga. Ne ovat ainakin paljon kuvaavampia kuin SJL-jooga, joskaan eivät erityisen mairittelevia.

Nyt täytyy taas totutella tavalliseen elämään viikonlopun jälkeen. Niin kuin siihen, että pitää itse laatia omat ateriansa. Valmiiseen pöytään istahtamiseen kun tottuu tosi nopeasti.

Ei kommentteja: