perjantai 27. syyskuuta 2013

Jalankulkija taklasi tantereeseenHyvä jalankulkija. Kun kuljet kevyen liikenteen väylää musiikki korvillasi ja päätät yhtäkkiä että et menekään suoraan vaan käännyt vasemmalle, katso ihmeessä taaksesi. Sieltä saattaa tulla pyöräilijä. Ja se pyöräilijä voi olla niin lähellä, ettei se enää ehdi väistää äkillistä ja täysin varoittamatonta suunnanmuutostasi. Se pyöräilijä voi jopa kaatua, jos on tarpeeksi lähellä. Niin kuin minä tänään. Sellaisia tilanteita olisi hyvä välttää, vaikka pyöräilijän ylpeydelle olisikin hyväksi olla välillä rähmällään asvaltilla.

Enpä muistakaan milloin olisin viimeksi kaatunut pyörällä. Kyllä sitä aina välillä sattuu, mutta ihan viime vuosina en ole ollut kumollaan. Enkä muista ikinä aikaisemmin tulleeni jalankulkijan taklaamaksi. Onneksi vauhti oli molemmilla kohtuullisen hiljainen. Jalankulkija siinä taisi enemmän pelästyä kuin minä, hän kyseli moneen kertaan olenko kunnossa ja onko kaikki hyvin. Vasemmassa jalassa vähän tuntui, kun sen päälle kaaduin, mutta ei mitään merkittäviä vammoja. Eikä pyörällekään käynyt kuinkaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tai sitten jalankulkijat, joilla on kuulokkeet korvilla, toisessa kädessä koiran fleksi... Huhhuh! Kerran olen melkein joutunut sellaisen teilaamaksi kun koira lajilleen tyypillisesti yht'äkkiä päätti syöksyä pyörätien toiselle reunalle.

- Riitta

Jagdev Kaur kirjoitti...

Mutta tuollaisia ihmisiä osaa jo varoa ja hiljentää ennen kuin tulee kohdalle. Varsinkin jos jalankulkija työtää lastenvaunuja yhdellä kädellä, ja toisessa kädessä on se koira flexin päässä. Enkä ole ollenkaan lasten- tai koirienvihaaja, enkä edes niitä ulkoiluttavien jalankulkijoiden vihaaja :)