tiistai 29. lokakuuta 2013

JoogajakkaraTunnetaan myös nimellä meditaatiojakkara. Hyvällä syyllä voisi kutsua joogamaailman satulatuoliksi.
Kuvassa näkyy kaikki tyhjät mehupullot, mutta älkää välittäkö niistä (tai siitä, etten jaksa rajata kuvaa).

Tämä on ihan käsityötä, isäni nikkaroima. Oletan, että olisin tuollaisen juuri ja juuri osannut itsekin tehdä – en yhtä taidokasta kuin tämä, mutta kuitenkin – vaan ei ole nikkarointitiloja, kaikkia tarvittavia työkaluja, eikä materiaaleja joista tehdä. Vielä tuon istuinosan voisi päällystää kankaalla ja laittaa vähän toppausta alle, jos haluaisi. Luulen, että minä pitäydyn tässä askeettisemmassa mallissa.

Meditaatiojakkaroita myös myydään netissä. Joko taittuvilla tai suorilla jaloilla. Kannattaa harkita oman tekemistä tai ostamista, jos pitkään istuminen on ongelma. Meditaatiojakkaralla saa tosi mukavan ja suoraselkäisen istuma-asennon, jotkut melkein nukkuvat jakkaralla sadhanassa.

4 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

On harkinnan alla jonkin tämänkaltaisen hankkiminen, ei ole noita nikkarointitaitoja. Olenkin juuri haaveillut, että olisi kiva hankkia alakerran joogatilaan tyynyjä ja kaikenlaista. Luultavasti kuitenkin annan olla, yksi kissoista söisi niiden kulmat puhki, ja toinen käyttäisi niitä pottana...ja eihän niitä kuitenkaan edes näkisi silmät kiinni :). No, vaikka harjoitusta tehdäänkin silmät kiinni, haaveilen myös pääseväni joskus tekemään aamuharjoitusta välimerellisen aamun hämärään...

Jagdev Kaur kirjoitti...

Haaveilu onkin kivaa, varsinkin jos toteutus ei sitten välttämättä mene ihan mallikkaasti niiden kissojen ja muiden takia. Tuo välimerellinen hämärä kuulostaa kyllä ihan toteuttamiskelpoiselta, ja ainakaan se ei ole maantieteellisesti kaukana. Muuten, yksi kollega teki kevään korvalla omat aamuharjoituksensa Annapurnan rinteillä, niinkin voi tehdä :-)

Kirjuri kirjoitti...

Olen kerran meditoinut ystävän luona kiikkuvalla meditaatiojakkaralla, sen tarkoitus oli ylläpitää keskittymistä siten että osa siitä suuntautui pystyssä pysymiseen... Tuo sinun kuvaamasi ei taida olla sellaista sorttia, tuotakin sietäisi kokeilla :-)

Jagdev Kaur kirjoitti...

Sellainen kiikkuva voi olla ihan hyvä, jos nukahtelee helposti meditoidessaan. Tuo minun ei kiiku, siksi siinä voikin huoletta nukkua.