lauantai 25. lokakuuta 2014

Itkua ja töhnänäytteitäTänään oli taas aamusadhanan vuoro. Minulta on jäänyt pari viikkoa väliin niin, että en ole päässyt osallistumaan. Sen kyllä huomasi. Mantroissa ääni oli ihan kummallinen, se pätki eikä toiminut ollenkaan luotettavasti. Viimeisen mantran toistamisesta ei tullut yhtään mitään, kun piti itkeä oikein kunnolla.

Kun tulin sadhanan jälkeen kotiin, siippa oli ahkerana puhdistamassa vessan lavuaarin viemäriä. Tai siis sitä putkea lavuaarista lattiakaivoon. Se oli täyttynyt kummallisesta töhnästä ja pitkistä hiuksista, eikä tahtonut vetää enää kunnolla.

Muistan vielä oikein hyvin, kuinka seurustelumme alkuaikoina siippa teki saman homman minun kämpässäni. Hän oli yökylässä, ja siihen aikaan siippa heräsi aamulla aikaisin kun taas minä nukuin myöhään. Hänellä oli käynyt aika pitkäksi, joten hän oli alkanut putsaamaan lavuaarin rööriä. Huomaavaisena ihmisenä siippa asetteli putkesta löytyneet töhnät vessan lattialle, vessapaperin päälle, ihan minua varten. Hän ajatteli, että saatan haluta nähdä mitä putkesta löytyi. Kun heräsin, siippa esitteli löydöksensä, joista minä en sitten loppujen lopuksi ollut ihan kauhean kiinnostunut. Mutta pidin hänen huomaavaisuuttaan äärimmäisen herttaisena ja rakastettavana, sillä olisin ihan hyvin voinut olla kiinnostunut niistä töhnänäytteistä. Tänään siippa oli heittänyt töhnät roskikseen, sillä hän tuntee minut ja kiinnostukseni kohteet jo paremmin kuin silloin.

Ei kommentteja: