keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Yogi Bhajanin muistopäivä (oli ja meni jo)Tämä postaus tulee nyt auttamattomasti myöhässä. Hitsi, miten minä voinkin aina tasaisin väliajoin sössiä päivämäärät ja muut. Vaan ei auta, näin se nyt meni.

Viime maanantaina eli 6.10. (New Mexicon, USA, aikaa) tuli kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun kundaliinijoogamestari Yogi Bhajan jätti fyysisen kehonsa. Yogi Bhajanin elämän ja opetusten kunnioittamiseksi järjestettiin maailmanlaajuinen yhteismeditaatio, joka tehtiin Suomessa tiistaina 7.10. klo 5.50. (ja jonka minä siis näköjään missasin).

Monet meistä välttävät väittämästä, että Yogi Bhajan kuoli kymmenen vuotta sitten. Meille hän ei ole kuollut, meille hän on mitä suurimmassa määrin elossa. Varmasti on niitäkin ihmisiä, joille Yogi Bhajan on kuollut, ja heille hän sitten tosiaan on kuollut. Kaikille kundaliinijoogeille hän kuitenkin elää vähintäänkin opetustensa kautta. Ja niitä opetuksia riittää, sillä Yogi Bhajan teki lyhyessä ajassa ihan käsittämättömän suuren työn, kun hän saattoi niin suuren määrän joogaharjoituksia, meditaatioita, luentojaan ja runojaan meidän kaikkien saataville. Kiitos siitä.

Monille kundaliinijoogeille Yogi Bhajan elää myös muilla, paljon henkilökohtaisemmilla tasoilla.


Ei kommentteja: