torstai 16. lokakuuta 2014

Riittämättömyys-uni

Minun riittämättömyys-uneni kävi pitkästä aikaa kylässä. En muista milloin olisin sen viimeksi nähnyt. Joskus kolmisen vuotta sitten se oli ihan vakiokamaa öisin, mutta ei enää viime aikoina niinkään.

Unen juoni on mitä yksinkertaisin. Tajuan yhtäkkiä, että minulla on vielä joitakin lukion kursseja suorittamatta, vaikka minun piti ne tehdä ajat sitten. Unessa mietin, että miten minulla voi olla akateeminen koulutus, kun lukiokin on vielä tuolla tavalla kesken. Miksei kukaan ole huomannut mitään, miksi minut on päästetty ylioppilaaksi ja yliopistoon. Unessa pyrin kohti lukion kansliaa, jossa voisin kysellä, että mitäs minun piti sitä ylioppilastutkintoa varten vielä tehdä.

Ehkä edessäpäin odottavat uudet työtehtävät jänskättävät. Muuta syytä unen esiin pompsahtamiselle en keksi.

11 kommenttia:

Rva K kirjoitti...

Hei, tuo on tosi tuttu uni ;-) Olen monta kertaa öisin löytänyt itseni jostain entisestä opinahjostani, jonne minut on uudestaan raahattu väkisin kun on selvinnyt että läpi pääsemiseni olikin perusteetonta, ja yleensä läpi pääseminen onkin jäänyt kiinni jostain tietystä aineesta... jota oikeasti siellä koulua käydessäni osasin mutta enpähän osaa enää nyt aikuisena vaan olen unohtanut lähes kaiken ja niinpä en unessani meinaakaan millään selvitä.

Sat Miter kirjoitti...

Ahaa, tämä on siis joku ihan juttu. Olen aina välillä ihmetellyt, miten monta kertaa (ja miksi!) ihmisen tarvitsee katsella unia ala-asteesta, ylä-asteesta ja kaikenmaailman opinnoista ja niiden laiminlyönnistä. Mistähän muualla maailmassa uneksitaan? Mietin nyt sellaisia ihmisiä, joilla ei ole samaa kultttuurillista taustaa kuin meillä.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Hehe, olen kyllä tiennyt etten ole ainoa, joka tuota unta katselee. Mutta että tekin. Se taitaa olla yleisempi kuin olisin arvannutkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi olla totta... Kuvailit juuri äärimmäisen tarkasti minun vakiouneni. Mulla se ilmaantuu aina, kun olen vaihtanut työpaikkaa, enkä ole varma siitä, opinko koskaan uuden työn vaatimia asioita. En ole tajunnut, että riittämättömyyden tunne saa eri ihmiset näkemään samoja unia ;-) .

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kyllä ainakin osalla unista on jokin yhteinen logiikka, ihan kaikki unet eivät ole henkilökohtaisia. Vaikka jotkin unet ovatkin, väittää unikirjat mitä hyvänsä.

Sat Miter kirjoitti...

Taas tuossa viime yönä opettaja laitteli tekstaria, että jos tulisit taas välillä kouluun, kun ei sinua ole näkynyt...minä kyllä näen näitä aika usein :).
Vähän samankaltainen juttu on myös toistuvat unet lapsuudenystävästä, jonka kanssa tiet erkani jo teini-iässä.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Sat Miter, nyt vaan jäin miettimään, että onko kyse riittämättömyysunesta vai jostain muusta. Ainakin minun riittämättömyysunessa ihan oleellinen juttu on se, että minulta puuttuu jokin suoritus tai kurssi, joka olisi pitänyt tehdä. Koulutukseni on siis vajavainen, en ole tehnyt kaikkea mitä olisi pitänyt. Sen sijaan tuossa sinun unessa ei tätä puuttumisen elementtiä ole, ainakaan et sitä kuvaa. Eli kysymykseksi jää, miksi opettaja kutsuu sinua takaisin kouluun.

Sat Miter kirjoitti...

Nyt alkaa jo vähän hirvittämään, taas oli koulussa tehtävät tekemättä ja mitään en osannut...kyllä se ope kutsuu minua juuri siksi, kun olen lintsannut. Olen kyllä muutenkin huomannut tässä, että joku menneisyyden mörkö aktivoitui vähän aikaa sitten, kun mies oli auto-onnettomuudessa. Sieltä nousi pintaan jotain sellaista syvää ja synkkää, samaa tunnetta kuin veljen kuoleman jälkeen. Sattumoisin veljen kuoleman aikoihin piti suoritella koulu loppuun, ja se meni ihan rimaa hipoen..
Vähän näin kävi nytkin, olin niin paniikkikohtauksessa viikon päivät, etten pystynyt menemään arviontitilaisuuteen. Onneksi se tehtiin materiaalin perusteella, joten homma ei siihen kaatunut. Tästä pääsenkin siihen, että silmiini osui sen paniikkikohtauksen aikana teksti samanistisesta menetelmästä soul retrieval, suomeksi sielunpalautus. Se tuntui niin puhuttelevalta, että sitä kohti. Satutko tuntemaan yhtään hyvää šamaania :)?

Jagdev Kaur kirjoitti...

Siis kuitenkin riittämättömyysuni.

Ei mikään ihme, jos menneet nousevat pintaan läheisen onnettomuuden hetkellä. Kumma olisi jos ei nousisi.

Harmi kyllä en tunne ainuttakaan samaania (nyt ei jaksa etsiä oikeaa rikkaa s:n päälle, sorry vaan). Tunteeko kukaan muu?

Anonyymi kirjoitti...

Dalva Lamminmäki Lahdesta.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Kiitos anonyymi shamaani Dalva Lamminmäen nimestä. Lisätietoja näkyy löytyvän netistä googeloimalla ihan hyvin.