lauantai 4. lokakuuta 2014

Vastentahtoisia joogaajiaJoskus kyllä harmittaa kundaliinijoogatuniille tulijoiden puolesta, vaikkei sellainen harmittelu mitään auta. Niin kuin eilenkin, kun pitkästä aikaa ohjasin tunnin. Tunnille tuli kaksi nuorta naista, jotka tuskin olivat kumpikaan koskaan käyneet kundaliinijoogassa. Ohjasin harjoituksen, joka oli hyvin hienovarainen ja koostui lähinnä erilaisista hengitystekniikoista erilaisissa asanoissa. Sivusilmällä seurasin, että kumpikaan nuorista naisista ei syystä tai toisesta tehnyt hengitysharjoituksia. Kyllä minä ymmärrän sen, että joogaharjoitusten tekeminen vaatii vähän heittäytymistä ja uskallusta, eikä se kaikilta onnistu. Mutta veikkaan, ettei joogatunnista sitten paljoa jää käteen, jos harjoituksia ei ole tehnyt.

Silloin, kun he tekivät jotain harjoituksia, naiset eivät myöskään sulkeneet silmiään. En tietenkään voi tietää miksi, mutta toinen heistä katseli pää pyörien mitä muut joogaajat tekivät. Toki ensikertalaiselle voi olla vaikeaa asettua omaan tilaansa, sisäisyyteensä, ja unohtaa kaikki muu ympäriltään. Kokeneemmalle on paljon helpompaa olla ottamasta muista mallia joogatunnilla.

Teimme tunnilla myös yhden mantrameditaation. Arvatkaa matrasivatko nämä kaksi naista. No eivät missään vaiheessa.

Ei sillä ole minulle mitään merkitystä mitä ihmiset tekevät tai ovat tekemättä ohjaamillani tunneilla. Minua vaan harmittaa se, että ihmisillä olisi mahdollisuus kokea kundaliinijoogaharjoitus, saada siltä jotakin. He ovat jo tulleet paikan päälle, mutta sitten kieltäytyvät harjoituksesta. Toki niin voi tehdä, mutta minusta se on jonkinlaista mahdollisuuksien haaskuuta ja tuhlausta.

Veikkaan, että näitä kahta naista ei enää nähdä kundaliinijoogatunneilla. Ehkä heille sopisikin paremmin jokin muu joogamuoto, tai jokin muu laji kuin jooga. Kun lähdin tunnin jälkeen kotia kohti, olivat he jääneet kadulle tupakalle ja juttelemaan ihan muista liikuntamuodoista kuin joogasta.

7 kommenttia:

Sat Miter kirjoitti...

Olisi mielenkiintoista saada tietää, miten he olivat tunnille päätyneet :)
Täytyy kyllä myöntää, että itselläkin on ollut elämässä kausi, jolloin olisin varmasti lähtenyt tunnilta kesken pois, jos olisin sellaiselle eksynyt. Jotta ei sitä näistäkään tytöistä tiedä, jos joskus tulevaisuudessa...

siili kirjoitti...

Jotenkin minua liikutti näiden naisten tunnille tuleminen. Heidän olo on saattanut olla kaikesta kovin hämmentynyt ja joogatunnin herkkyys on saattanut nostaa pintaan monet defenssit. Juuri tämä kokemus on saattanut olla heille tarpeellinen - tavalla tai toisella.

Jagdev Kaur kirjoitti...

Sat Miter, kyllä. Kyyninen minä on sitä mieltä, että he ovat tulleet kokeilemaan joogaa, koska jooga nyt vaan on huippusuosittua ja kaikkihan joogaa harrastaa. Mutta toisaalta en minä voi tietää millainen johdatus heidät on tunnille kuljettanut.

Toivottavasti he vielä joskus kaipaavat elämäänsä jotakin sellaista, mitä kundaliinijoogasta saa. Ja muistavat, että ai niin.

Siili, on ihan totta, etten minä tiedä mistä heidän kohdallaan oli kyse. Minä kerron tätä tarinaa omasta näkökulmastani, ja vaan arvailen heidän ajatuksiaan ja kokemuksiaan. Jostain syystä he olivat tunnilla, ja minä tein parhaani heidän kanssaan - loppu on universumin käsissä.

siili kirjoitti...

On niin mielenkiintoista huomata mitä minussa tapahtuu, kun kohtaan tilanteita ja asioita, jotka eivät mene sen mukaan miten se minusta olisi parhaiten. Kovin usein saan huomata kuinka valmiiksi olen itse määritellyt sen mikä kulloinkin olisi ihmisille itselleen parhaaksi tai kuinka asioiden olisi hyvä mennä- ja hups hei - juuri Universumi antaa eteeni jotain ihan muuta jota itse suunnittelin. Tuli mieleeni Japjin paure 33 <3

Jagdev Kaur kirjoitti...

Siili, kyllä. Ja samalla on tosi mielenkiintoista nähdä itsessään, miten vähän kerrallaan alkaa luopua niistä ajatuksista, että tämän ja tämän asian pitäisi mennä näin ja näin. Alkaa löytyä luottamista siihen, että kaikki menee oikein ja hyvin joka tapauksessa.

Ei, en minä ole vielä siellä, minä vasta opettelen.

Anonyymi kirjoitti...

Yhden sijasta olikin ainakin kolme opettajaa tunnilla. :) Universumilla on huumorintajua. <3

Jagdev Kaur kirjoitti...

Näin se menee, anonyymi :D