sunnuntai 26. elokuuta 2012

150 minuutin meditaatio


Tänään oli jälleen kotikaupunkini kundaliinijoogaihmisten yhteinen sadhana. Eikä mikä tahansa sadhana, sillä tänään on kundaliinijoogamestari Yogi Bhajanin syntymäpäivä. Ja vaikka Yogi Bhajan on jo jättänyt maallisen kehonsa, hänen syntymäpäiväänsä vietetään edelleen ympäri maailmaa aivan erityisellä tavalla. Se tapa on – tietenkin, kuinkas muuten – kahden ja puolen tunnin mittainen meditaatio, jossa mantrana on Ek Ong Kaar Sat Nam Siri Wahe Guru. Eli vesimiehen ajan sadhanamantroista ensimmäinen. Kohtuullisen lyhyt mantra, mutta sen mantraamiseen voi käyttää aikaa kokonaisen minuutin. Joskus siitä suoriutuu vähän nopeammin, mutta minuutti olisi ihan hyvä aika. Eli jos me olisimme aamulla pysyneet minuutti-per-kierros-aikataulussa, olisimme toistaneet mantran 150 kertaa.

Meditaation päätyttyä olimme kaikki sitä mieltä, että kaksi ja puoli tuntia hurahti ohi ihan kuin huomaamatta. Loppui juuri kun pääsimme hyvään vauhtiin. Ja niin se meni; kun keskittyi aina vaan venyttämään mantraa tietyistä kohdista ja hengittämään oikeissa paikoissa, aika kului kuin siivillä. Ihan tolkuttoman nopeasti.

Jälkeenpäin oli tosi rauhallinen olo. Istuin vaan, ja katselin maailmaa, ihmisiä ja tapahtumia ympärilläni. Tuntui että maailmassa on kaikki kohdallaan, eikä minun tarvitse sanoa tai tehdä mitään, sillä kaikki on niin kuin pitää. Niin kuin onkin.

Ei kommentteja: